Gaziosmanpaşa'da muhalefet adayını bekliyor!

Gaziosmanpaşa'da iktidarın adayı mevcut başkan Hasan Tahsin Usta. Muhalefet seçmen ise iki soruya yanıt bekliyor: Bilal Ay aday olacak mı? CHP mi İYİ Parti mi aday gösterecek?

Gaziosmanpaşa'da muhalefet adayını bekliyor!
Cumhur İttifakı İstanbul’da başkan adaylarını belirlerken HDP, İYİ Parti ve CHP’nin ilçe adayları ise merak ediliyor. Muhalefet adına yarışacak isimlerin merak edildiği ilçelerden biri de Gaziosmanpaşa.

2014 yılında yapılan seçim sonuçlarında ilçede AK Parti’nin adayı Hasan Tahsin Usta yüzde 51 oy alarak belediye başkanlığını kazanmıştı. CHP bu seçimde Gaziosmanpaşa’da yüzde 25 oy alırken SAADET üçüncü parti olmuştu…

AK PARTİ’NİN ADAYI YİNE USTA

Gaziosmanpaşa’nın Siirtli Belediye Meclis Üyesi Avukat Beşir Açıkça, AK Parti adayı açıklanmadan önce en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. İlçede en çok Siirtli ve Karadenizlilerin yaşamasının AK Parti’nin adayı konusunda etkili olacağı konuşuldu. Ancak sonuçta yine mevcut belediye başkanı Hasan Tahsin Usta’nın adaylığı açıklandı. Bu durumun Siirt oylarını başka partilere yönlendirebileceği iddia ediliyor.

Gaziosmanpaşalıların Usta’ya gösterdiği en büyük tepki ise kentsel dönüşüm nedeniyle yaşanan sorunlar. Usta, her ne kadar kentsel dönüşüm üzerine yüksek lisans eğitimi yapmış olsa da ilçede durumun olumlu olmadığı kanaatine sahip seçmenler var. 2013 yılından beri süren kentsel dönüşüm ve özellikle zabıtaların baskınlar düzenleyerek bina kolonlarından örnek almaları, yıllar geçmesine rağmen kentsel dönüşümde ilerleme sağlanamaması, otopark sorunu, spor salonu sorunu seçmenle belediyeyi sık sık karşı karşıya getiriyor. Mahallede önceki aylarda yapılan basın açıklamalarında insanlar, belediyenin ‘plansız’ kentsel dönüşümden vazgeçmesi için birçok kuruma başvuruda bulunmuştu. Bir Gaziosmanpaşalı ise yaşanan durum için, “Tahsin Usta belediyeyi kaybederse kentsel dönüşümdeki başarısızlığından dolayı kaybedecek” diye anlatıyor.

MHP OYU DÜŞTÜ, HDP OYLARINI KORUDU

Gaziosmanpaşa’da Cumhur İttifakı’ndan dolayı MHP’lilerin Hasan Tahsin Usta’yı desteklemeleri öngörülüyor. MHP, 2009 seçimlerinde aldığı oyu 2014 yerel seçimlerinde koruyamamıştı. 2009’da yüzde 7,50 oy alırken 2014’te bu oran yüzde 4,2’ye düştü.

2009’daki seçimlerde DTP (Demokratik Toplum Partisi) yüzde 4,40 oy alırken 2014 seçimlerinde HDP oyunu korumayı başararak yine 4.9 oy kazandı. HDP’nin burada kimi destekleyeceği veya aday gösterip göstermeyeceği ise henüz belli değil.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK PARTİNİN ADAYI…

İki seçim döneminde de Gaziosmanpaşa’da CHP’den sonra en çok oy alan 3’ncü parti ise SAADET oldu. 2009 seçimlerinde SAADET’in oyu yüzde 14,70 iken, 2014 yerel seçimlerinde 12,7 oldu. Mahallede yaşayan birçok insan ise Saadet Partisi’nin önceki belediye başkan adayı Bilal Ay’ın aday olması durumunda ciddi bir oy alabileceğini söylüyor. Bunun nedeni ise Ay’ın kentsel dönüşüm projelerinin olması, doğma büyüme Gaziosmanpaşalı olması ve madde bağımlılığı konusunda yaptığı çalışmalar. Konuştuğumuz bir SAADET’li ise, “Bilal Ay sokakları, insanları biliyor. Çok seviliyor. İnsani ilişkilerinde reklamdan uzak duruyor. İnsanlarla iletişimi güçlü. Her kesimden oy alabilir. Zaten şahsi oyu da var. Bence Bilal Ay aday olursa bu seçim AK Parti ve Saadet Partisi arasında olacak. Çoğu AK Partili de Bilal Ay’ı istiyor…” diyor.

CHP ADAY GÖSTERECEK Mİ?

Gaziosmanpaşa’da merak edilen başka bir isimse CHP’nin adayı… 2009 seçimlerinde CHP burada yüzde 20.40, 2014’te ise yüzde 25.1 oy aldı. CHP’nin Gaziosmanpaşa’da aday göstermeyip burayı İYİ Parti’ye bırakacağı da öne sürülüyor.

İlçede AK Parti çevrelerini iyi tanıyan bir isimse, AK Parti’ye karşı alternatif bir ismin çıkartılması gerektiği görüşünde: “Vatandaşa en çok dokunan isim kazanacak. Ben de Giresunluyum. Ama Mevcut AK Parti belediye başkanı burada bir etki yaratmadı. Verdiği sözlerin çoğunu tutmadı. Spor salonu, otopark sorunu duruyor. Buradaki insanlar yöneticilerle iletişim halinde olmayı ister. Mevcut başkan ne yazık ki bunu başaramadı. Şu an kanaat önderlerinin ilgisini çekmiş bir isimden bahsedersek bu isim Bilal Ay olabilir. CHP eğer aday çıkartırsa ilerleyen süreçte adayını çekip bu ismi bile destekleyebilir.” / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2019, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER