Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu Şemdinli'de

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari ziyareti kapsamında Şemdinli ilçesini de ziyaret etti.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu Şemdinli'de

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari ziyareti kapsamında Şemdinli ilçesini de ziyaret etti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere uçak ile dün Yüksekova ilçesine gelen Ahmet Davutoğlu, bugün de Şemdinli ilçesini ziyaret etti. Sabah saatlerinde Durak köyüne gelen Davutoğlu ve beraberinde bulunan heyet, burada vatandaşlarla kahvaltı yaptı, Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Burada açıklamalarda bulunan Davutoğlu; “Hakkari'de adım atmadığınız göz göze gelmediğimiz hiçbir kardeşimiz kalmayacak. Biz bütün bu dağları kardeşliği huzuru ve barışı getirmeye geldik. Hakkari şunu iyi bilsin, özellikle Şemdinli Derecik bu bölgenin insanları. Sizler Türkiye'nin yüksel bir köşesine unutulmuş insanlar değilseniz; aksine Türkiye aynı anda iki ilçeye birden komşu az yer vardır Şemdinli onlardan biri hem İran'a hem Irak’a komşu. Bu dağlar bizim nefes borumuz. Asya'ya açılan kapılarımız. Mezopotamya'ya açılan kapılarımı. Bu kapıların kapanmasına asla izin vermeyeceğiz. Yüreklerimizi yüreklerinizle buluşturacağız ve Türkiye'yi sadece Ortadoğu'nun değil, Asya'nın ve Avrupa'nın ve kardeşlik diyarı, huzur diyarı, demokrasi diyarı haline getireceğiz. Dün Yüksekova'da bugün Şemdinli'de Güzel Konak'ta gördüğüm bu güzel çocuklar için, bu çocukların geleceği için, biz Gelecek Partisi kurduk. Birileri ayrıştırmaya çalışıyor. Birileri dışlamaya, ötekileştirmeye çalışıyor. Birileri bölmeye çalışıyor. Biz bölmek isteyenlere karşı, ötekileştirmek isteyenlere karşı birleştirenlerin yolunun yolcusuyuz. Bir tek Kürt kardeşimizin, bir tek Kürt vatandaşımızın dışlandığı bir Türkiye asla huzur bulamaz. Kürtlerin aşağılandığı ve dışlandığı bir Türkiye geleceğe barış içinde, huzur içinde olamaz. Biz buna inandık. Türkiye'ye Şemdinli dağların eteklerinde seslenmek istiyorum. Gelecek Partisi ile birlikte yeni bir dönem başlayacaktır. Kimse bu ülkenin yiğit evlatlarını bölmeye gücü yetmeyecektir. Yunus Emre'nin Türkçesi ne kadar mukaddes ise, Şemdinli'nin Dereciğin dağlarında Kürtçesi de o kadar mukaddestir, azizdir ve kimse tarafından aşağılanmaya ötekileştirmeye tabi tutulamaz. Ama bazıları nasipsizdir” dedi.

Didem Arslan Yılmaz’ın, programına telefonla katılan bir kadının Kürtçe konuşması üzerine “Burası Türkiye Cumhuriyeti” diyerek bağlantıyı kesmesine de değinen Davutoğlu, “işte iki gün önce bir televizyon kanalında bir mülakat esnasında bir yiğit Kürt kadını Kürtçe konuştuğu için yayını kesmişler ve doğu dili diyorlar. Bunların gönülleri yürekleri mühürlü kardeşim. İnsanı sevmezsen dilini sevmezsin. İinsanı seversen Feqyê Teyran’ın suya yazdığı kasideyi okusalar bir kez okusalar bu kasidenin Yunus Emre'den farksız olduğunu görürler. Bunlara hiç kulak asmayın bunları cahildir. Bunlar bu topraklara yabancıdır bunları bu dinin düşmanıdır” dedi.

Şemdinli ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Davutoğlu, daha sonra Şemdinli Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Şemdinli Muhtarlar Derneği ve Şemdinli ilçe esnafını ziyaret ederek, esnafın taleplerini aldı.

DAVUTOĞLU İRAN ASKERLERİ TARAFINDAN VURULAN RUSTEM ÇAKMAK’IN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

Ahmet Davutoğlu ve beraberinde bulunan heyet, 15 Ağustos tarihinde İran askerleri tarafından Şemdinli ilçesinin Mağaraönü köyü yakınlarında silahla vurulan Rustem Çakmak’ın kardeşiyle görüştü. Rustem Çakmak’ın annesini telefon ile arayarak başsağlığı dileyen Ahmet Davutoğlu, olayın takipçisi olacağını kaydetti.

Davutoğlu ve beraberinde bulunan heyet daha sonra ilçe merkezinden 15 kilometre mesafede bulunan Bağlar (Nehri) köyünde Seyyid Taha-i Hakkari ve Seyyid Abdullah türbelerini ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER