Genelkurmay'a çekilen Tümamiral Yaycı istifa etti

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı iken Genelkurmay emrine çekilen Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti. Yaycı'nın bir ihalenin engellenmesi nedeniyle şikayet edildiği öne sürüldü.

Genelkurmay'a çekilen Tümamiral Yaycı istifa etti
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinden Genelkurmay Başkanlığı emrine çekilen Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifa ettiği belirtildi.

Yaycı’nın Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmasıyla ilgili karar, cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Yaycı’nın bir ihalenin uygun bulunmayarak engellenmesi üzerine şikayet edildiği ve hakkında soruşturma açıldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Gazeteci Nedim Şener, Yaycı’nın istifa ettiğini duyurdu. Ardından Sözcü’den Saygı Öztürk de Yaycı “Onurum, gururum incindi” diyerek istifa ettiğini yazdı.

‘FETÖMETRE’NİN MİMARI

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında bulunan Cihat Yaycı, daha sonra da Deniz Kuvvetleri’ndeki FETÖ üyelerini tespitte geliştirdiği ve ‘FETÖMETRE’ denilen uygulamayla anıldı. Yaycı yakın zamanda ise, Libya ile deniz sahası anlaşmasının mimarı olarak gösteriliyordu. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER