Gergerlioğlu: Edirne kolunda üç miting yapılacak

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, düzenlediği basın toplantısında 15 Haziranda başlayacak "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" ve partilerine yönelik baskılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gergerlioğlu: Edirne kolunda üç miting yapılacak
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu partsinin Kocaeli İl Merkezinde yaptığı açıklamada 15 Haziranda başlayacak ”Darbeye Karşı Demokrasi” yürüyüşüne ilişkin bilgi verdi. İki koldan gerçekleşecek yürüyüşe HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın öncülük edeceğini söyleyen Gergerlioğlu, Edirne’den Ankara’ya ve Hakkari’den Ankara’ya yapılacak yürüyüş esnasında ilk olarak İstanbul Esenyurt’ta, ardından Kadıköy ve Taksim’de mitingler gerçekleştirileceğini belirtti. Yürüyüş sırasında HDP eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutulduğu Kocaeli Kandıra Cezaevi önünde de bir basın açıklaması gerçekleştirileceğini belirten Gergerlioğlu, şehir içinde yapılacak ziyaretler sonrasında ise konvoyun Ankara’ya hareket edeceğini belirtti. HDP’lilerin Ankara yolculuğunun şehirler arası yollarda ise araçlarla yapılacağı ifade edildi.


Yürüyüşün Hakkari’den başlayacak kolunda ise Van, Diyarbakır, Adana ziyaret edilecek. Ankara’da iki kolun buluşmasıyla bir miting düzenlenecek. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2020, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER