Hakkari'den Ankara'ya, milletvekilliğinden muhtarlığa

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’nin Hakkari milletvekili adayı Dilek Tanrıkulu, 31 Mart yerel seçimlerinde Çankaya İlkadım Mahallesi'ne muhtar adayı oldu. Tanrıkulu, "Milletvekili adayıydım, şimdi neden muhtarlık, diye küçümser bakıyorlar. Önemli olan mevki değil katkı sağlamak" dedi.

Hakkari'den Ankara'ya, milletvekilliğinden muhtarlığa
24 Haziran Seçimlerinde İYİ Parti’den Hakkari milletvekili adayı olan Dilek Tanrıkulu, şimdi Ankara Çankaya İlkadım Mahallesi’nde muhtar adayı oldu.

ANKARA İÇİN BAŞVURDU, HAKKARİ ADAYI OLDU

24 Haziran seçimlerinde, Millet İttifakı’na katkıda bulunmak için İYİ Parti’den Hakkari Milletvekili adayı olarak etkin olarak siyasette yer almaya başlayan Tanrıkulu, bu adaylık süreciyle ilgili şunları söyledi:

“İlk başvuruyu Ankara için yapmıştım. Ancak Hakkari’de açık olduğunu görünce aday oldum. ‘En azından Millet İttifakı’nın oylarını yükseltebilirim’ dedim. Herkes benim ‘çılgın’ olduğumu düşündü. Oysa oranın halkı çok misafirperverdi. Dağ tepe dolandık ve olumlu tepkiler aldık.”

VEKİLLİKTEN MUHTARLIĞA: MEVKİ ÖNEMLİ DEĞİL

Tanrıkulu seçim sonuçlarında yeterli oyu alamadığı için milletvekili seçilemedi ve Ankara’ya geri döndü. Mahallesindeki sorunları gördükten sonra muhtar adayı olmaya karar verdiğini vurgulayan Tanrıkulu bu adaylık sürecini de şöyle anlattı:

“Siyasi arenadan çekilmeyi düşünüyordum. Kızım mahallede gezerken ona ‘Annen neden muhtarlığı düşünmüyor. En azından değişimi bizim mahalleden yapsa’ demişler. Ben de mahallemdeki sorunları çözmek için aday oldum. İnsanlar ‘Milletvekili adayıydım, şimdi neden muhtarlık’ diye küçümser bakıyor. Benim için mevki önemli değil. Bu ülkeye katkı sağlamak önemli.

‘MUHTARLARIN MUHATABI BELEDİYELERDİR’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla yaptığı toplantıları da değerlendiren Tanrıkulu, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı’nın daha önemli işleri ve ülkenin kritik konularıyla uğraşması gerekir. Hukuk, adalet sorunları yerine mahalle sorunlarıyla uğraşmamalı. Muhtarlardan kim sorumlu olur? Cumhurbaşkanlığı mı? Muhtarların muhatabı büyükşehir ve ilçe belediyeleridir. Bütün koltuklara bir kişi sahip olmaya çalışırsa, o zaman bir yerlerden açıklar olur. Bir insanın kudreti bellidir ve her yere yetişemez.”

PROJELERİNİ ANLATTI

Muhtar adayı olmaya karar verdikten sonra mahallesinde araştırma yapıp projeler geliştirdiğini anlatan Tanrıkulu, öne çıkan projelerini de şöyle paylaştı:

“Mahallede Ankara doğumlu olan ve Ankara Kalesi’ni görmeyen çocuklar var. Yerel yönetimlerle anlaşma yaparak, çocukları her hafta kültür gezilerine götüreceğim. Bina yöneticilerinin şikayetlerini ileteceği ihbar ve dilek hattı kuracağım. İnsanlar sorunlarını direk bana iletecek, ben de yerel yönetimler, karakol vb. irtibata geçerek anında sıkıntıyı çözeceğim. Mahalledeki başı boş köpekler için yuva yapacağız ve sahiplendirilmeleri için çalışmalar yürüteceğiz. Yaşlı, engelli ve hastalar için kurye hizmeti sağlayacağım, bunu ise dayanışmayla mümkün kılacağım. Örneğin marketteki çocuğa ‘İki ekmek bu teyzeye getirir misin?’ diyeceğiz ya da binada oturanlarla konuşup, bunu sağlayacağız. Kadınların olduğu her yerde güzellik vardır. Kadınlar için meslek edindirme kursları, sosyalleşme aktiviteleri yapacağız. Muhtarlığın arkasında park var. Evlerde ürettikleri ürünlerin satılması için her hafta sonu burada kermes açacağız.”

DİLEK TANRIKULU KİMDİR?

Ankara Dikmen’de doğan Tanrıkulu, Anadolu Üniversitesi Turizm, Otelcilik ve İşletme mezunu. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası üyesi. Çalışma yaşamı boyunca eğitim koordinatörlüğü, finans müdürlüğü, danışmanlık işlerini yürüttü. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu İl Temsilciliği’nin yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Sivil toplumun güçlendirilmesi, ayrımcılığın önlenmesi için çeşitli projelerde yer aldı. En son Millet İttifakı’na katkıda bulunmak için İYİ Parti’den Hakkari Milletvekili adayı oldu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 22:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER