Haşim Kılıç: Ne hukuk bıraktılar ne de ahlak

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'tan hükümete eleştiri: Ne yazık ki önce ‘ahlak ve maneviyat' diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları bıraktılar ne de ahlak bıraktılar.

Haşim Kılıç: Ne hukuk bıraktılar ne de ahlak
AK Parti hükümetinin hukuk alanındaki uygulamaları, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın tepkisine neden oldu.  Rekabet Derneği tarafından düzenlenen ‘Adil Rekabete Katkı’ ödül törenine katılan Kılıç, kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre Kamu İhale Kanunu’nun yürürlüğe girdiğinden bu yana 186 kez değiştirildiğini dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu:

“Bir kanun niye bu kadar değiştirilir? Pozitif hukuk kuralını kaldırıyorsunuz ki öbür tarafa, ahlaki tarafı terk ediyorsunuz. Ne yazık ki önce ‘ahlak ve maneviyat’ diye iktidara gelen bu arkadaşlarımız, ne pozitif hukuk kuralları bıraktılar ne de ahlak bıraktılar. Dolayısıyla ne bir rekabet, ne bir şey söz konusu olamayacaktır. Biz bu ahlaki daha doğrusu insanların subjektif alanına bırakılan işleri sıfıra indirmediğimiz sürece, bu ülkede rahat edemeyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2019, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER