HDK: Özgürlük, eşitlik, laiklik için ortak mücadeleye!

HDK 7. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede ‘Tek adam’a karşı ortak mücadele çağrısı yer aldı.

HDK: Özgürlük, eşitlik, laiklik için ortak mücadeleye!
Halkların Demokratik Kongresi 7. Olağan Genel Kurulu hafta sonu tamamlandı. Genel Kurul tartışmaları ve kararlarının yer aldığı sonuç bildirgesi de kamuoyuyla paylaşıldı. Sonuç bildirgesinde ‘Tek adam’ dayatmasına ve hükümetin baskıcı uygulamalarına karşı özgürlük, eşitlik, laiklik ve adalet için mücadele eden tüm kesimlere bu mücadeleleri ortaklaştırma çağrısı yapıldı.

OHAL’E KARŞI GÜÇLÜ MÜCADELE!

Ülkede yaşanan rejim krizine dikkat çekilen açıklamada, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında halk iradesini yok sayan hükümetin bugün de tek adam yönetimini kurumsallaştırmak için OHAL’i kullandığı ifade edildi.

OHAL uygulamalarına tepki gösteren HDK, muhalif her türlü ses boğulmak istendiğine dikkat çekti.

İktidarın kendine muhalif olan herkesi düşman ilan ettiğine dikkat çekilen sonuç bildirgesinde, “OHAL düzenine en yüksek perdeden ‘hayır’ demek, demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmek hepimizin görevidir” denildi.

‘TEK ADAM’A KARŞI ORTAK MÜCADELE

Hükümetin, ‘tek adam yönetimi’ne geçişi kendi devamlılığı için tek çıkış yolu olarak gördüğünü ifade eden HDK, “Başkanlık sistemini öngören bir anayasa teklifinin MHP ile işbirliği içerisinde gündeme getirilecek olması, önümüzdeki dönemin bir gerçekliğidir. Şu bilinmelidir ki, “başkanlık” adı altında topluma dayatılan ‘tek adam yönetimi’ faşizmin ta kendisidir; savaş, baskı, yıkım ve zulüm demektir. Bu konuda AKP-MHP ortaklığının atacağı adımlara karşı tüm toplumsal muhalefetle birlikte kapsamlı mücadele ve direniş kararlılığındayız” dedi.

‘ASKERLER GERİ ÇEKİLMELİDİR’

Hükümetin hem içeride hem de Ortadoğu’da savaş ve çatışma politikaları ile Türkiye’nin yeni dönemini şekillendirmeye çalıştığına dikkat çeken HDK, sonuç bildirgesinde “Ülkenin Ortadoğu’daki savaş çemberinin içine sürüklenmesi asla kabul edilemez. Erdoğan-AKP iktidarı emperyal hevesler peşinde Musul’dan pay kapmak, Rojava Devrimini boğmak ve Kürt halkının statü elde etmesinin önüne geçmek için Irak ve Suriye’ye müdahale etmekte, sınırlara askeri yığınaklar yapılmaktadır. Halklar için acı, gözyaşı ve kan demek olan bu yoldan dönülmeli, Suriye’deki askerler bir an önce geri çekilmelidir. Bu anlamda savaş karşıtlarının ortak mücadelesini sağlamak bugünün acil görevlerindendir” ifadelerine yer verdi.

Sonuç bildirgesinde, “HDK olarak, Türkiye demokrasi, emek ve barış güçlerine, Erdoğan-AKP iktidarının baskı ve adaletsizliklerini kabul etmeyen vicdan sahibi tüm yurttaşlarımıza, özgürlük, eşitlik, laiklik ve adalet için çaba harcayanlara ve bedel ödeyenlere ortak mücadele çağrısı yapıyoruz” ifadeleri de yer aldı. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER