HDP'den Erdoğan'a Demirtaş tepkisi

Beştepe'de yaptığı konuşmada Selahattin Demirtaş'ı hedef alan Erdoğan'a tepki gösteren HDP, "Boş tehditleri ne bizleri ne de hukuksuzca rehin aldığı arkadaşlarımızı yolundan alıkoyabilir" dedi.

HDP'den Erdoğan'a Demirtaş tepkisi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazandıktan sonra Beştepe'de yaptığı balkon konuşmasında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef gösteren Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Seçim sonrası yaptığı konuşmasında Demirtaş'ı yuhalatıp, kin dolu sloganlar attıran Erdoğan bilmelidir ki bu boş tehditleri ne bizleri ne de hukuksuzca rehin aldığı arkadaşlarımızı yolundan alıkoyabilir. Yolumuzda yürümeye devam edeceğiz, bu ülkeye özgürlüğü, demokrasi ve barışı biz getireceğiz."

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "terörist" ifadesinin kullanan Erdoğan, "Ne diyordu? ‘Eğer Selo’yu dışarı çıkarmak istiyorsanız, oyu bana vereceksiniz’ diyordu. Benim sevgili milletim ne dedi? Çünkü, milletim benim iyi biliyor. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo’dur" diye konuşmuştu. Erdoğan'ın konuşmasının ardından "idam" sloganları atılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2023, 03:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER