Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

MKE Ankaragücü'nün 4-1 mağlup eden Galatasaray, 2022-2023 sezonu şampiyonu oldu.

Süper Lig'de şampiyon Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 36. hafta mücadelesinde lider Galatasaray, MKE Ankaragücü'ne konuk oldu.

Eryaman Stadı'nda saat 20.00'de başlayan maça, Galatasaray Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Torreira, Oliveira, Rashica, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'iyle çıktı.

MKE Ankaragücü ise Gökhan Akkan, Malcuit, Arda Ünyay, Mujakic, Djokanovic, Hasan Ali Kaldırım, Diack, Taylan Antalyalı, Zahid, Milson ve Ali Sowe'la mücadeleye başladı.

Galatasaray, 7. dakikada Icardi'nin golüne üstünlüğü yakaladı. Rashica'nın ceza sahasına ortasında kale sahasında topa gelişene vuran Icardi, ağları havalandırdı: 1-0

16. dakikadaki MKE Ankaragücü atağında Taylan Antalyalı'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Milson, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1 

39. dakikada bir kez daha ağları sarsan Icardi, skoru 2-1'e getirdi. Kerem Aktürkoğlu'nun ortasında ceza sahasında topa kafayla vuran Icardi, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. 

Galatasaray 73. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın golüyle farkı ikiye çıkardı: 1-3. 78. dakika ise Sergio Oliveira'nın golüyle skor 4-1'e geldi. 

Sahadan 4-1 galip ayrılan Galatasaray, bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantiledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER