HDP Eşbaşkanlar Kurulu toplantısı: 'Değişim ve yeni başlangıç' vurgusu

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda HDP ve Yeşil Sol Parti’de değişim ve yeni bir başlangıç’ vurgusu öne çıktı. İlerleyen günlerde değişim için gerekli süreçlerin işletilmesi bekleniyor.

HDP Eşbaşkanlar Kurulu toplantısı: 'Değişim ve yeni başlangıç' vurgusu

Halkların Demokratik Partisi ve Yeşil Sol Parti yöneticileri, 14 Mayıs seçimleri sonrasında yaptıkları açıklamada oy oranlarındaki düşüşe ilişkin eleştiri ve özeleştiri sürecini ikinci turun sonuçlanmasının ardından başlatacaklarını açıklamıştı. Bu sürece ilişkin ilk adım atıldı ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları ve Eş Sözcüleri, seçim sonuçlarını değerlendirmek ve yeni dönemi tartışmak üzere HDP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada "Seçim sonuçları itibariyle hedeflediğimiz başarının altındayız ve bu durumu kabul ediyoruz" denilirken mücadelenin devam edeceği vurgusu da yapıldı. Ortaya çıkan tablonun HDP bileşenleri, kurumsal yapıları ve HDP seçmeni ile birlikte etraflıca değerlendirileceği ifade edildi.

ORTAK KANAAT: DEĞİŞİM GEREKLİ

Benzer kritik dönemlerde bir araya gelerek politik süreçlere dair öneriler sunan HDK, DTK, HDP, Yeşil Sol Parti ve DBP eş başkan ve sözcülerinden oluşan kurul, cumhurbaşkanı adayı çıkarılmamasından ittifak partileriyle iş birliğine kadar tüm konuları detaylı olarak ele aldı. Toplantıda HDP ve Yeşil Sol Parti’nin tüm kurullarının toplanarak gerekli tartışmaları yürütmesi önerilirken toplantıya katılan eş başkan ve sözcüler, HDP ve Yeşil Sol Parti’de büyük bir değişimin gerekli olduğu yönündeki kanaatlerini iletti.

‘BU MÜCADELEDE DEĞİŞİM ZAMANI’

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin merkez yönetim kurulları, milletvekili grubu toplantılarının ardından yapılacak parti meclisi toplantılarında bu değişim önerisinin hayata geçmesi ve “Bu mücadelede değişim zamanı ve yeni bir başlangıç mümkündür. Halkımızla istişareler sonucu gerekli süreçler işletilecek ve her türlü tedbir alınacaktır” vurgusunun öne çıkması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2023, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER