HDP'li Mustafa Akkul ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi

Diyarbakır Eğil Belediye Başkanı iken yerine kayyım atanan Mustafa Akkul, kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

HDP'li Mustafa Akkul ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildi

HDP yönetimi, Diyarbakır'da Eğil Belediye Başkanı iken görevden alınan ve üç aylık tutukluluğunun ardından tahliye edilen Mustafa Akkul'u kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk etti. HDP'den yapılan açıklamada "Eğil Belediye Eş Başkanımız Mustafa Akkul, parti politikalarımız ve yerel yönetim ilkelerimizle ters düşen tutum, davranış ve söylemleri nedeniyle kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Akkul hakkındaki disiplin süreci tamamlandığında konunun detayları ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

MUSTAFA AKKUL KİMDİR?

1973 doğumlu. Metina aşiretinin üyesi olan Akkul, 20 yıldır kuyumculuk ile ilgileniyor. Kuyumculuk yapmadan önce yaklaşık 10 yıl boyunca gıda üzerine esnaflık yaptı. Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanlığı ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu Başkanlığı’nı yürüttü. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 3 ay önce gözaltına alınan ve yerine kayyum atanan Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul, 2020'nin mart ayında ‘terör örgütü’ üyeliği suçlamasıyla tutuklanmış ve yerine kayyım atanmıştı. Akkul üç aylık tutukluluk sürecinin ardından tahliye edilmişti.  / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER