HDP'li Semra Güzel gözaltına alındı

Meclis dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel'in Silivri'de gözaltına alındığı duyuruldu.

HDP'li Semra Güzel gözaltına alındı

Meclis dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, gözaltına alındı.

Semra Güzel'in İstanbul Silivri'de bir dinlenme tesisinde gözaltına alındığı belirtildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı" ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise "İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile yapılan ortak çalışmada; Ankara Sulh Ceza Hakimliğince Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlarından aranma kaydı bulunan *HDP 27.Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, *Mehtap Şahan adına düzenlenmiş *sahte nüfus cüzdanı ile 59 D… 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandı. Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A.G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. isimli şahıslar da gözaltına alındı" denildi. 

Gözaltına alınan Güzel'in İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildiği açıklandı.

Güzel'in avukatlarından Bülent Aşa, müvekkilleriyle görüştürülmediklerini belirtti. 

Twitter hesabından paylaşım yapan Aşa, "Müvekkilimiz HDP milletvekili Semra Güzel ile görüşmek için Veysi Eski ile beraber yaklaşık 1 saattir İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bekliyoruz. Halen görüşme sağlayamadık. Müvekkilimizle görüşmemiz keyfi bir biçimde engelleniyor" dedi. 

Avukat Veysi Eski de paylaşımında, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 154. maddesine göre, avukatların müvekkilleriyle yakalama kararı çıktıktan sonra her zaman görüşebileceğini belirtti. 

Eski, "Müvekkilimiz Semra Güzel ile görüşmek için meslektaşım Av. Bülent Aşa ile birlikte TEM şubede yaklaşık bir saattir gözaltı işlemleri bitmediği gerekçesi ile bekletiliyoruz. CMK 154’e göre avukat müvekkil yakalama anından itibaren her zaman görüşebilir" ifadelerini kullandı. / GAZETE DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER