'Meşru saymıyorsan HDP'nin kazandırdığı belediyelerde görev alma'

Barış Yarkadaş, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in açıklamalarıyla başlayan “HDP’ye bakanlık verilmesi” tartışmasına İYİ Partililer'in açıklamalarıyla dahil oldu.

'Meşru saymıyorsan HDP'nin kazandırdığı belediyelerde görev alma'

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100'de katıldığı "Taksim Meydanı" programında İYİ Partililerin, seçimde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile "aynı masada" olmayacaklarını belirttikleri açıklamalara tepki gösterdi.

Yarkadaş, Taksim Meydanı programında şöyle dedi:

"HDP'nin verdiği oyla kazanılan belediyelerden İYİ Partililer ihaleler aldılar, tek tek biliyorum, konuşturmasınlar beni. HDP'lilerin verdiği oylarla belediye başkanları seçilecek, orada daire başkanlarınız genel müdürleriniz olacak ihaleler alınacak ondan sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz.'

"HDP'yi meşru saymıyorsan kardeşim, o zaman HDP'nin katkılarıyla kazanılan belediyelerde Daire Başkanlığı da yapmayacaksın Genel Müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır?"

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e, TV100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu ve dün (5 Eylül) yayımlanan "Pazar Siyaseti" programında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" diye soruldu.

Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) başkan vekillerinin her partiden seçildiğini ve mevcut TBMM Başkanvekilinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum,' diyor muyuz? Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı? Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine? Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise dün Ankara'da partisinin il başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı," dedi.

Akşener'in açıklamaları HDP seçmeninin ve milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER