HDP Milletvekili Besime Konca tutuklandı

Dün gözaltına alınıp Batman’da serbest bırakılan, savcılık itirazıyla Diyarbakır’da tekrar gözaltına alınan HDP Milletvekili Besime Konca tutuklandı.

HDP Milletvekili Besime Konca tutuklandı
Ankara'da dün gece gözaltına alınıp Batman'a getirilen adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve savcılığın itirazıyla Diyarbakır'da tekrar gözaltına alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Konca, serbest bırakıldıktan sonra Diyarbakır Adliyesinde HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in duruşmasını takip ederken Batman savcılığının dosyaya itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Diyarbakır Adliyesinde SEGBİS yöntemiyle ifadesi alınan Konca, "örgüt üyesi olma" ve "örgüt propagandası" yapma iddiasıyla aynı dosyadan iki defa tutuklandı.

‘YA MUSALLA TAŞI YA HAPİS SÖZLERİ İLE GÖTÜRÜLDÜM’

Konca mahkemede yaptığı savunmasında şunları söyledi: “Sabah verdiğim ifademi tekrar ediyorum. Mahkemenizi hukuken tanımıyorum ve vereceğiniz karar da siyasi niteliktedir. Ben halkın sevincini ve üzüntüsünü paylaşmak için her zaman yanlarında olurum. O cenaze törenine ve daha onlarca cenaze törenine de bu sebepten katıldım. 7 Haziran’dan sonra partim suçlanmak istenmektedir. Diyarbakır’a götürülürken araçta 'ya musalla taşı ya hapis' sözleri ile götürüldüm. Ben, beden olarak hapse girebilirim ama bildiklerimi söylemekten asla geri durmayacağım.” 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER