HDP Muğla'da seçimden çekildi

Muğla'da HDP yerel seçimlere katılmama kararı aldı. HDP aynı zamanda Manisa'nın ilçelerinde ve Denizli'nin Pamukkale ilçesinde adaylarını geri çekti.

HDP Muğla'da seçimden çekildi
 HDP Muğla İl Örgütü’nün aldığı kararla büyükşehir ve ilçe belediyelerinde seçimden çekildi.

Mevcut Belediye Başkanı Osman Gürün’ün CHP’den, halen Bodrum Belediye Başkanı olan Mehmet Kocadon’un Demokrat Parti’den, halen Fethiye Belediye Başkanı olan Behçet Saatçi’nin bağımsız ve Mehmet Nil Hıdır’ın AK Parti’den aday olduğu Muğla Büyükşehir Belediyesi için HDP yarışa girmeyecek.

HDP’nin Büyükşehir ve ilçe adaylarının çekilmesiyle son seçimde yaklaşık 44 bin oy alan HDP oyları dağılacak. HDP 2014 yerel seçimlerinde Muğla’da 8 bin 500, 2018 Genel Seçimlerinde 44 bin oy almıştı.

HDP MANİSA’NIN İLÇELERİNDE ADAYLARINI GERİ ÇEKTİ

Batı’daki bazı illerde Belediye Başkan adaylarını geri çeken HDP, Manisa’da ise Alaşehir, Soma ve Saruhanlı İlçelerinde gösterilen Belediye Başkan adayları geri çekiliyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ise devam ediyor.

Denizli’de ise Pamukkale İlçe Belediye başkan adayı geri çekiliyor.

HDP’den konuya dair yapılan açıklamada, ‘AKP-MHP bloğunu ülkenin doğusunda da batısında da olabildiğince geriletilmesi politikası gereği bu kararın alındığı’ belirtildi.

HDP parti meclisi üyesi İbrahim Akın, Ege Bölge’sindeki bazı il ve ilçelerdeki çekilme gerekçelerine dair “31 Mart yerel seçimlerinin, tıpkı 16 Nisan ve 24 Haziran gibi, “ya faşizm ya demokrasi” ekseninde döndüğünün, bu çerçevede, bütün yerel etkenlere rağmen yeni bir referandum niteliği arz ettiğinin, halklarımızın önündeki son fırsatlardan biri olduğunun gayet iyi farkındadır. HDP’nin 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin taktiği kayyum atanmış bütün belediyeleri geri almak, bunu yeni kazanımlarla taçlandırmak ve AKP-MHP bloğunu ülkenin doğusunda da batısında da olabildiğince geriletmektir” dedi.

Cumhur İttifakı’nın geriletilmesi için bu kararı aldıklarını belirten Akın “AKP ve MHP ittifakını kaybettirmek inşa edilmeye çalışılan rejimin durdurulması, demokratik siyaset zemininin yaratılması için; partimizin çıkarları değil halkın çıkarları için her türlü çabayı göstereceğiz. Bu hedefe bağlı olarak çıkarttığımız Başkan adayı gösterdiğimiz Muğla da Büyükşehir Belediye Başkanları dahil bütün ilçe Eş Başkan Adaylarını Denizli de Pamukkale ilçe Eş Başkan adaylarını Manisa da Soma, Alaşehir ve Saruhanlı İlçesinde Eş Başkan adaylarını geri çektik.” değerlendirmesinde bulundu.  (DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2019, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER