HDP Muş'ta seçim sonucuna itiraz edecek

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, geçersiz sayılan oylar nedeniyle seçim sonucuna itiraz edeceklerini söyledi.

HDP Muş'ta seçim sonucuna itiraz edecek
Muş’ta seçim HDP ve AK Parti adayı arasında geçti. YSK verilerine göre AK Parti adayı Feyat Asya 15 bin 919, HDP eş başkan adayları ise 15 bin 381 oldu. Buna göre Asya, 538 oyla seçimi kazanmış görünüyor.


Ortaya çıkan sonuçla ilgili olarak Duvar’a açıklama yapan HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, itiraz etmeye hazırlandıklarını söyledi. Işık, “Yaklaşık 600 oyla kaybetmiş görünüyoruz ancak elimizdeki veriler bunu böyle göstermiyor. Muş’ta 192 sandık var. Elimizdeki verilere göre 100’ün üzerinde sandık problemli, sorunlu, maddi hatalar. Dün gece bunları tespit ettik ve itiraz etmek için hazırlık yaptık” dedi.

Işık, “Muş’ta 2 bin 500 geçersiz oy var. Bu oyların yeniden sayılmasını isteyeceğiz. Bu geçersiz sayılan oyların büyük kısmı HDP’nin oyları. Geçersiz oyların tümü bize verilen oylar değil ancak sonucu lehimize dönüştürecek oranda bize ait oyların geçersiz sayıldığını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.
Seçim çalışmalarının eşitsiz koşullarda yürütüldüğünü belirten Işık, “AK Parti adayı devletin bütün olanaklarını kullandı. Ayrıca AKP-MHP iktidarı kaybetsin diye batıda CHP ve İYİ Parti adaylarını destekledik. Ancak bu iki parti bölgede başka sakilerle davrandılar. Diyebilirim ki AKP’nin kazanmasına hizmet edecek bir yaklaşım gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER