HDP Selahattin Demirtaş'a gidiyor

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapılması çağrısında bulundu. Açıklamada partinin Meclis Başkan Vekili ve Grup Başkanvekilleri'nin Edirne Cezaevi'ne gideceği açıklandı. CHP de bir heyeti Edirne'ye gönderecek.

HDP Selahattin Demirtaş'a gidiyor
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumu ile ilgili Adalet Bakanlığı tarafından açıklama yapılmasını istedi.


Buldan ve Temelli’nin açıklamasında, “Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin avukatları tarafından verilen bilgilere ilişkin hükümeti ve Adalet Bakanlığı’nı acilen açıklama yapmaya çağırıyoruz. Sayın Demirtaş’ın sağlığına ilişkin son durum nedir? Neden hastaneye sevki yapılmamıştır?” denildi.

EDİRNE CEZAEVİ’NE GİDİLECEK

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Demirtaş’ın tam teşekküllü bir hastaneye sevki için gerekli işlemler derhal yapılmalıdır. Şu ana kadar bunun gerçekleştirilmemiş olması kesinlikle kabul edilemez ve tüm sorumluluk yetkililerdedir. Meclis Başkan Vekilimiz ve Grup Başkanvekillerimiz Edirne Cezaevi’ne hareket edeceklerdir.”

KOMİSYON ‘ACİL’ KODUYLA GÖREVE ÇAĞRILDI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun ‘acil koduyla’ toplanması çağrısında bulundu. Gergerlioğlu, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na yaptığı başvuruda, “Sayın Demirtaş’ın siyasetteki rolü ve parlamentomuzun eski üyelerinden olması sebebiyle yaşadığı hak ihlalleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni doğrudan ilgilendirmektedir. Bu sebeple de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun acil koduyla toplanması ve Edirne Yüksek Güvenlikli Cezaevinde ziyaret gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu bağlamda Komisyonu derhal göreve çağırıyorum” dedi.

Gergerlioğlu, komisyonun derhal cezaevini ziyaret etmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti: “Bu bağlamda, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun Sayın Selahattin Demirtaş hakkındaki iddialarla ilgili müdahil olup araştırma yaparak hayatına mal olmadan derhal cezaevinde yerinde ziyaret yapmasını arz ve talep ederim.”

CHP DE ZİYARET EDEECEK

CHP de Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etme kararı aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gaziantep Milletvekili (Tıp Doktoru) Bayram Yılmazkaya ve İstanbul Milletvekili (Avukat) Zeynel Emre’den oluşan CHP heyeti yarın, Demirtaş’ı, Edirne’de ziyaret edecek. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2019, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER