HDP Şemdinli'de 4. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe Örgütü’nün 4. Olağan Kongresi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen kongrede İbrahim Öpengin ve Medya Sağan, HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanlığına seçildi.

HDP Şemdinli'de 4. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şemdinli İlçe Örgütü’nün 4. Olağan Kongresi cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan bir iş merkezinin teras katında gerçekleştirildi. Gerçekleşen kongreye, HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP PM üyeleri, Barış Anneleri Meclisi ve görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Belediye Eşbaşkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kongre salonuna, "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "İnfaza, istismara, kayyıma karşı biz varız”, “Kadın mücadelesi her yerde" ve "Özgür bir yaşam için hep birlikte" pankartları asıldı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise, "Eğer ulusal birliğimiz olsaydı, Konya'da, İzmir'de, Avrupa'da veya Derecik’te bu katliamlar yaşanmazdı. Bu katliamlar iktidar tarafından planlı olarak yapılıyor. Katliamlara karşı HDP'nin etrafında kenetlenmek gerekiyor” diye konuştu.

Partisinin Şemdinli kongresinde konuşan HDP Milletvekili Sezai Temelli, "Çıkıp konuyu iki aile arasında olan bir husumet olarak açıklıyor. Tabi aileler arasında husumet olur ama hangi husumet böyle katliamla sonuçlanır. Bunun böyle olma nedeni arka planda bu coğrafyaya, halka dayattığınız politikalardır. Bir husumet olsa bile, bu husumetin asıl sebebi iktidarın siyaset dilidir. Tüm bu katliamların sorumlusu bugünkü siyasi iktidar ve çözümsüzlük politikalarıdır. Ayrımcı ve Kürt düşmanı politikaların asıl amacı AKP ve MHP ittifakını iktidarda tutmaktır” dedi.

Günlerdir yanan orman yangınlarına da değinen Temelli; “çıkıp utanmadan sıkılmadan ormanları HDP yakıyor diyorlar. Tabi birde iklim krizi var iklim krizinin müsebebide HDP’dir. Küresel ısınma ve iklim kriz var ve biz bu krize karşı mücadele ederken her gün her gün yeni termik santraller açarak ormanları yakıp madenciliğe izin vererek o çok sevdiğiniz müteahhitlerinizi besleyerek bugün çok büyük bir iklim krizi bu coğrafyaya yayılmış durumdalar. Ama içlerine yerleşmiş olan o düşmanlıkla nefret söylemiyle yine bizi hedef gösteriyorlar. HDP orman yakmıyor. HDP bu ülkenin yanan ormanlarını da bu ülkeyi cehenneme çeviren bu ateşi de söndürecek yegane güçtür” dedi.

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, İbrahim Öpengin ve Medya Sağan, HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanlığına seçildi.

Kongrenin ardından HDP binası önünde Konya’da yaşanan olay ile ilgili basın açıklaması düzenlenerek, olay kınandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER