HDP şüpheli asker ölümlerini Başbakan'a sordu

HDP Kars Milletvekili Birtane, kışlalarda yaşanan şüpheli asker ölümlerine ilişkin Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi verdi.

HDP şüpheli asker ölümlerini Başbakan'a sordu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, askeri kışlalarda yaşanan şüpheli ölümleri Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Başbakan Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Birtane, kışlalardaki asker ölümler ive hak ihlallerinin devam ettiğini belirterek “Taner Kaya, Oktay Sincar, Ferhat Işık ve Aydın Çevik 2014 yılı içerisinde kışlada hayatını kaybeden askerler arasındadır” dedi.

“Kışlalarda yaşanan ölümlerin sebebi sağlık problemi, kaza, kaza kurşunu, intihar ya da başka ne şekilde olursa olsun, sorumlusu hükümet, kurum ve kurum yetkilileridir” diyen Birtane, Kaya, Sincar, Işık ve Çevik’n ölüm sebeplerinin askeri yetkililerin verdiği bilgilerle aynı olup olmadığını sordu.

‘2014’te kaç asker hayatını kaybetti’

Birtane, Başbakan Davutoğlu’na şu soruları sordu:

* Askeri yetkililerin, çocuklarının ölüm sebepleri hakkındaki iddialarını kabul etmeyen aileler olmuş mudur? Bu ölümler hakkında cinayet şüphesi ile bir inceleme başlatılmış mıdır?

* Ferhat Işık’ın ailesinin ‘Çocuğumuz komutanı tarafından öldürüldü’ iddialarına yönelik olarak bir inceleme başlatılmış mıdır?

* 2014 yılında intihar, kaza, kaza kurşunu vb. sebeplerle hayatını kaybeden asker sayısı kaçtır?

* Kışlalardaki şüpheli ölümlerin başta olmak üzere, fiziksel ve psikolojik şiddetin önüne geçmek için nasıl önlemleriniz bulunuyor? Son 10 yılda kışlalardaki ölümler ve fiziksel-psikolojik şiddet olayları ile ilgili ceza alan askeri yetkili ve görevli bulunuyor mu? Bulunmuyorsa, kışlalarda yaşanan ölümlerden ve diğer şiddet olaylarından kimler sorumludur?

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER