Önder: Müzakere sürecini Kandil dönüşü açıklayacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Önder: Müzakere sürecini Kandil dönüşü açıklayacağız
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kobani olayları ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yanıt veren Önder, "Eğer Kobani olayları nedeni ile biz, HDP'yi suçluyorsa başbakan ve başbakan koltuğunda oturduğu için bizim hakkımızda suç duyurunda bulunmalı. Eğer bunu yapmıyorlarsa bizi suçlamıyorlardır" dedi.

"PARTİ KAPATMAYA KADAR TAŞIYABİLİR"

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Önder, Kobani olayları hakkında Başbakan Davutoğlu'nun söylemlerine cevap vererek "Eğer Kobani olayları nedeni ile biz, HDP'yi suçluyorsa başbakan ve başbakan koltuğunda oturduğu için bizim hakkımızda suç duyurunda bulunmalı. Hatta bu duyurusunu Cumhuriyet Yargıtay Başsavcılığına da götürmeli. Parti kapatmaya kadar taşıyabilir. Eğer bunu yapmıyorlarsa bizi suçlamıyorlardır. Ya suçlayacaksınız bunu yapacaksınız ya da suçlamayacaksınız" ifadelerini kullandı.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I LİNÇ ETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Hükümetin HDP'yi paralel yapı ile ilişkilendirdiğini açıklayan Önder, "Paralel örgüt eğer bir suç örgütüyse bizim de bunlar ile ilişkili olduğumuzu düşünüyorsanız yine suç duyurusunda bulunmanız lazım" diye konuştu. HDP'li Önder, açıklamalarında ayrıca "Selahattin Demirtaş'ı linç etmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

"BİR SANTİM BİLE GERİ ADIM ATMAYIZ"

Kamu düzeni konusunda hükümet ile yaşanan anlaşmazlığa değinen Sırrı Süreyya Önder, "Hükümet sadece vatandaşlar evinde otursun, hiçbir şey yapmasın, bizi eleştirmesin istiyor. Ancak biz buna karşıyız. İnsanlar demokratik hakkını kullanabilir. Bir santim bile biz bu konuda geri adım atmayız. Anlaşmazlık bundan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

"GERİ ÇEKİLMEYİ TALEP EDİYORSANIZ YASAL DÜZENLEMELERİ YAPMADINIZ"

Hükümeti izleme kurulu ve sekreterya konularında adım atmaya çağıran ve bunların hayata geçirilmesini talep ettiklerini dile getiren Önder, geri çekilme süreci ile ilgili olarak ise, "Hükümet geri çekilme istiyor. Eğer geri çekilmeyi talep ediyorsanız bu insanlar nasıl geri çekilecek? Yasal düzenlemelerini yapmadınız" diye konuştu 

"GENEL AF ŞART"

Hükümet ile HDP arasındaki görüşmelerde genel affın da gündemde olduğunu belirten Sırrı Süreyya Önder, "Geri çekilme için genel af şart. Genel af ile de sınırlı kalmayacak bir dizi demokratikleşme paketine ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER