Şemdinli'de kaybolan 2 çocuk 13 saat sonra bulundu

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde kaybolan 9 yaşındaki 2 çocuk 13 saat sonra bulundu.

Şemdinli'de kaybolan 2 çocuk 13 saat sonra bulundu
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesi'nde kaybolan 9 yaşındaki 2 çocuk sabaha karşı boş bir inşaatın banyo penceresinden kaçmaya çalışırken, arama çalışmaları yürüten aileler tarafından bulundu. Çocukların kimin kaçırdığı ile ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamazken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şemdinli İlçesi'nde yaşayan ve aynı okulda okuyan 9 yaşındaki ilkokul öğrencileri Şiyar Tekin ile Hüşyar Şen dün öğlen saatlerinde evden çıkarak okula gitti. Fakat 2 çocuk, okulların dağıldığ saat 16.20 sıralarında evlerine dönmedi. Çocukların evlerine dönmediğini farkeden aileleri, polis ve jandarmayı arayarak bilgi verdi. Güvenlik güçlerinin yanı sıra, aileler ve vatandaşlarda çocuklar için arama çalışması başlattı. Arama çalışmaları sabaha kadar devam ederken, çocuklar sabaha karşı Karşıyaka Mahallesi'nde boş bir inşaatın ikinci katında banyo penceresinden kaçmaya çalışırken, arama çalışması yürüten aileler tarafından fark edildi. Çocukları bulunan ailelerden aynı zamanda Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, çok mutlu olduklarını belirterek,şöyle konuştu:

"Oğlum okuldan eve gelmeyince hemen yanındaki cep telefonuyla aradım. Ancak telefona ulaşamadım. Sonra aramaya başladık. İlçedeki tüm mahallerde jandarma ve emniyetin yanısıra Şemdinli halkıda bizimle birlikte arama çalışmaları yürüttü. Uydudan telefon sinyallerine ulaşmaya çalıştık ancak telefonların SIM kart ve bataryaları söküldüğü için ulaşamadık. Sabaha karşı Karşıyaka Mahallesi'nde arama çalışmalarımız devam ederken, inşaat halindeki bir binanın 2. katında dış kapıları kilitli bir dairenin banyo penceresinde çıkmaya çalışan çocukları fark ettik. Şans eseri inşaat halinde olan ve sıvacıların kullandığı tahta iskeleye çıkarak banyo penceresine tırmanan çocuklarımızı kurtardık. Dün gece bu bölgede de çalışmalarımız vardı. Tahminimizce çocuklar geç saatlerde yada sabaha karşı buraya getirmişler. Okul çantaları açılmış, kitapları dağıtılmış. Bu olayın kimin yaptığını bilmiyoruz. Çocuklarımızı bulduğumuza çok mutlu olduk. Arama çalışmalarına katılan, emniyet güçlerine, jandarmaya ve tüm Şemdinli halkına teşekkür ediyorum"

Kayıp 2 çocuk bulundu

 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 13:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
---
--- - 9 yıl Önce

Çok şükür. Bulunduğuna çok sevindik

SIRADAKİ HABER