Çetelere yönelik eylemler sürüyor

YPG Basın Merkezi, Kobanê, Serêkaniye, Qamişlo ve Dirbesiye’de gerçekleştirilen eylemler ve yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. Çatışmalarda 14 DAİŞ çetesinin öldürüldüğü belirtildi.

Çetelere yönelik eylemler sürüyor

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çeteleriyle YPG/YPJ güçleri arasında yaşanan çatışmaların bilançosunu açıkladı. DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 86. gününde devam ettiğini belirten Basın Merkezi, YPG/YPJ savaşçılarının kent merkezinde çetelerce işgal edilen noktalara yönelik saldırı ve eylemlerinin sürdüğünü duyurdu.

KOBANÊ

YPG, Kobanê’de yaşanan çatışmalara ilişkin şunları belirtti:

“Güçlerimiz, doğu cephesinde bulunan Sukul Hal ve Belediye caddesi çevresinde dün gece 2 ayrı saldırı düzenlemiştir. Her iki saldırı başarılı bir biçimde pratikleştirilmiş ve güçlerimiz mevzilerine geri dönmüştür. Bu saldırılarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür.

Güney cephesinde de güçlerimiz ile çete grupları arasında kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada 1 çete üyesi öldürülmüştür.”

SERÊKANIYÊ

 Serêkaniyê'nin güneyinde bulunan Menacir köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik dün gece bir saldırı düzenlendiğini belirten YPG,  tespit edilen 4 çetenin öldürüldüğünü ifade etti.

YPG açıklamasında, “Dün gece ayrıca Serêkaniyê'nin 20 km güney batısına düşen Pirîza bölgesinde de güçlerimiz ile çete grupları arasında kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmanın sonuçları netleştirilememiştir” denildi.

QAMIŞLO

Önceki gece Qamişlo'nun yaklaşık 23 km güneydoğusunda bulunan Şermux köyüne yönelik DAİŞ çetelerinin taciz atışında bulunduğunu belirten YPG Basın Merkezi, YPG/YPJ savaşçılarının anında karşılık vermesi sonucu yaşanan çatışmada 2 çetenin öldürüldüğünü vurguladı. YPG/YPJ savaşçılarının müdahalesi sonucu çete gruplarının geri kaçtığı kaydedildi.

DIRBESİYE

YPG,  “Dirbesiye'ye bağlı Xenamiyê köyü yakınlarında hareket halinde bulunan bir çete grubuna yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür” bilgisini verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER