Şengal'de çetelere ağır darbe: 7 çete öldürüldü

PKK Şengal Saha Komutanlığı, Şengal-Kızılkent arasında bulunan DAİŞ çetelerinin üslenme merkezine yönelik bir baskın eylemi gerçekleştirildiğini açıkladı. Çetelere ağır darbe vurulan eylemde, en az 7 çete öldürüldü.

Şengal'de çetelere ağır darbe: 7 çete öldürüldü

HPG Şengal Saha Komutanlığı, Şengal’de DAİŞ çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini belirterek, “9 Aralık günü akşam saatlerinde Şengal-Kızılkent arasında bulunan DAİŞ çetelerinin üslenme merkezi olarak kullandığı bir merkeze yönelik gerilla güçlerimiz bir baskın eylemi gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden bombalarla gerçekleşen bu eylem kısa sürede çatışmaya dönüşmüştür. Burada net 2 çete öldürülüyor. Araçlarla müdahaleye gelen çeteler de etkili vuruluyor. Burada vurulan 1 aracın üzerine giden gerillalarımız ölen 2 çetenin üzerinden kimliklerini kaldırıyor” dedi.

Komutanlık öldürülen çetelerin “Nihannet Miyotser Abdulgani-Kodu Aziz Ağa-95 Tılafer doğumlu ile Ali Asxer Abdulgani Abdulkadır-77 Tılafer doğumlu” kişiler olduğunu kaydetti.

Müdahaleye gelen başka bir çete araçlarında vurulduğu belirtilen açıklamada, gelen araçlardan birinin imha edildiği, ölü ve yaralıların netleştirilemediği ifade edildi.

Şengal Saha Komutanlığı, Abuazat Cemaati ile ortak gerçekleştirilen eylemde net 5 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, 3'ünün de yaralandığını açıkladı.

Komutanlık, “10 Aralık bugün sabah saatlerinde 4 çete aracı Şengal'e bağlı Solak mıntıkasına girmek istemiştir. Bu araçlardan biri hedef alınıp etkili vurulmuş ve net 2 DAİŞ çetesi öldürülmüştür” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER