KCK: Çözüm Projesi ciddi bir şanstır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı” Çözüm Projesi sunduğunu belirtti.

KCK: Çözüm Projesi ciddi bir şanstır
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı” Çözüm Projesi sunduğunu belirterek,  “HDP Heyeti’nin 29 Kasım tarihli ziyaretinde Önder Abdullah Öcalan’ın taraflara sunduğu “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı”nı Özgürlük Hareketimizin tüm bileşenleri tartışmış, demokratik zihniyetle müzakere edilip hayata geçirildiğinde Türkiye ve Ortadoğu’yu köklü bir demokratik dönüşüme uğratacak içerikte hazırlanmış bir demokratikleşme projesi olarak değerlendirip tam bir görüşbirliği içinde kabul edilmesine ve uygulanmasına karar vermiştir” dedi.


‘ÇÖZÜM PROJESİ TÜRKİYE VE ORTADOĞU İÇİN CİDDİ BİR ŞANSTIR’        

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı” başlıklı yeni bir Çözüm Projesi sunduğuna dikkat çekti. KCK açıklamasında, “Yaşanan iç ve dış gelişmelerin Kürdü inkar ve imha zihniyetini ve siyasetini tam bir çıkmaz ve çözümsüzlük içine soktuğu, AKP Hükümeti’nin ise oyalama ve idare etme dışında hiçbir şey üretemediği bir ortamda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, uygulandığında başta Kürt sorunu olmak üzere tüm temel sorunlara çözüm getirecek ve Türkiye’yi demokratikleştirecek olan “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı” başlıklı yeni bir Çözüm Projesi sunmuştur. Yeni bir genel seçim öncesi siyasal mücadelenin iyice hızlandığı bu süreçte söz konusu Çözüm Projesi Türkiye ve Ortadoğu için çok ciddi bir şanstır” denildi.

‘TASLAK GÖRÜŞ BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ’

KCK açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi: “HDP Heyeti’nin 29 Kasım tarihli ziyaretinde Önder Abdullah Öcalan’ın taraflara sunduğu “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı”nı Özgürlük Hareketimizin tüm bileşenleri tartışmış, demokratik zihniyetle müzakere edilip hayata geçirildiğinde Türkiye ve Ortadoğu’yu köklü bir demokratik dönüşüme uğratacak içerikte hazırlanmış bir demokratikleşme projesi olarak değerlendirip tam bir görüş birliği içinde kabul edilmesine ve uygulanmasına karar vermiştir. Bu kararını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a iletilmek üzere 9 Aralık günü yaptığı görüşmede HDP Heyeti’ne bildirmiştir. AKP Hükümeti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de kabul etmesi ve uygulaması durumunda söz konusu Taslağın üzerine yüklediği görevleri yerine getirmeye hazırdır. İçinde bulunulan ağır siyasal süreç nedeniyle söz konusu Taslağın eylem planının günü gününe uygulanmasını önemli ve gerekli görmekte,  bu yönlü tutumu AKP Hükümeti’nden de istemektedir.”

‘ÖNDER ÖCALAN’IN KOŞULLARI DÜZELTİLMELİ’

Projenin başarıyla hayata geçirilmesi için yapılması gerekenlere dikkat çeken KCK, “Kuşkusuz söz konusu “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı”nın başarıyla hayata geçirilebilmesi için Önder Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulların müzakere yürütmeye uygun hale getirilmesi ve yine ateşkesin ihlali anlamına gelen askeri amaçlı yol, baraj, karakol-kalekol yapımı gibi askeri faaliyetlerin ve Kürdistan’daki askeri yığınağın derhal durdurulması gerekir. Yine siyasal soykırım niteliğindeki tutuklamalara ve halk üzerindeki polis terörüne derhal son verilmesi şarttır. Ayrıca müzakere sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi için Önder Abdullah Öcalan’ın örgütümüzle doğrudan ilişki kurabileceği bir sistemin yaratılması da gereklidir” dedi.

‘AKP HÜKÜMETİ DE BİR AN ÖNCE MÜZAKEREYİ BAŞLATMALI’   

“Özgürlük Hareketimiz söz konusu kararını HDP Heyeti’ne bildirdikten itibaren bu karara uygun hareket etmektedir ve anı anına sürecin bu temelde işlemesini de büyük bir duyarlılıkla takip edecektir” diyen KCK, “AKP Hükümeti müzakereyi bir an önce başlatıp, Çözüm Projesinin ruhuna uygun davrandıkça ve söz konusu süreç işledikçe de bu temelde hareket edecek ve üzerine düşenleri zamanında yerine getirecektir. Benzer ciddi ve cesur bir yaklaşımı AKP Hükümetinden de beklemekte ve istemektedir” diye belirtti.

‘TÜM ORTADOĞU’NUN SORUNLARINI ÇÖZECEK PROJEDİR’

Taslağın tüm Ortadoğu’nun sorunlarına çözüm bulacak bir demokratileşme projesi olduğunun altını çizen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında, “Önder Abdullah Öcalan’ın sunduğu “Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı” sadece Kürt sorununun çözümü için bir proje değil, aynı zamanda Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun tüm diğer sorunlarını da çözüme kavuşturacak bir demokratikleşme projesidir. Bu proje, doğru üslup ve yaratıcı tarzla yürütülecek bir demokratik siyasal mücadele temelinde başarıya götürülecek dinamik karakterde bir projedir. Bu nedenle başta kadınlar ve gençler olmak üzere halklarımızın ve tüm demokratik güçlerin planlı ve örgütlü demokratik mücadelesini gerektirir” denildi.

KCK’DEN ÇAĞRI

KCK açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Bu temelde Özgürlük Hareketimiz, tüm demokratik güçleri ve halklarımızı duyarlı ve dikkatli bir yaklaşımla demokratik siyasi mücadeleyi geliştirmeye ve Önder Abdullah Öcalan’ın Türkiye ve Ortadoğu’yu tam demokrasiye kavuşturacak bir projenin ortaya çıkmasını sağlayacak bu müzakere taslağına ve eylem planına sahip çıkarak ön görülen zamandan gerçekleşmesi için üzerlerine düşen görevleri başarıyla yerine getirmeye çağırır!” / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 23:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER