Antep otogarında insanlık dramı yaşanıyor

DAİŞ çetelerinin yaptığı saldırılar sonucu binlerce kişi katliamlara maruz kalmamak için topraklarından göç edip Kürdistan şehirlerine yerleşti.

Antep otogarında insanlık dramı yaşanıyor
DAİŞ çetelerinin yaptığı saldırılar sonucu binlerce kişi katliamlara maruz kalmamak için topraklarından göç edip Kürdistan şehirlerine yerleşti. Antep şehri de en fazla göç alan kentlerden biri. Yaşanan savaştan dolayı yüzbinlerce Suriyeli ve Kürt Antep’e sığınmak zorunda kaldı.


GÜNLÜK  3-4 SAAT UYUYABİLİYORLAR…

Havaların soğumasıyla birlikte birçok kişi barınma sorunu nedeniyle Antep şehirlerarası otobüs terminaline sığınıyor. Suriyeli savaş mağduru göçzede aileler otogarı barınak olarak kullanıyor. Gece saat 2’den itibaren yerlere serilen battaniyeler ve bankların üzerinde uyuyan göçzedeler sabah saat 6:30 gibi güvenliğin işe başlamasıyla güvenlik tarafından uyandırılıyor.

Antep şehirler arası otobüs terminalini kullanan göçzedeler özel güvenliğe bağlı elemanların sabah saatlerinde işe başlamasıyla terminalin içinde uyuyanlar uyandırılıyor ve otogar içinde göçzedelerin uzanıp uyumasına izin verilmiyor.

ÇOCUKLAR SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA KALIYOR…

Yaşanan savaşlarda her zamanki gibi en fazla kadın ve çocuklar etkileniyor. İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin saldırıları sonucunda ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve kötü koşullarda kalmak zorunda kalanlar içinde en fazla etkilenenler kadın ve çocuklar oluyor.

Antep şehirler arası otobüs terminalinde sağlıklı beslenemeyen ve günlük uykusunu tam alamayan çocuklar gelecek açısından ciddi anlamda  risk altında.

Otogarı barınak olarak kullanan ailelerden sadece birinin çocuğuna süt verebilmek için elinde bulunan biberonu doğru dürüst yanmayan kalorifer üzerinde ısıtması yaşanan dramı özetler nitelikte.

AYDINLANMAYAN GÜN…

Sabah saatlerinde günün aydınlanmasıyla birçok Suriyeli savaş mağduru göçzede şehir merkezine dağılıyor. DAİŞ çetelerinin zulmünden kaçanlar Antep şehir merkezinde ucuz ve basit insan gücü oluşturan işlerde çalışmak üzere kentte dağılıyor.

Kentte dağılan birçok göçzedenin yüzlerindeki umutsuzluk kendini hemen hissettiriyor.

İNSAN TACİRLERİ KOL GEZİYOR…

Suriye ve Kürdistan topraklarında insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin yarattığı vahşet en çok insan tacirlerini sevindiriyor. Birçok göçzede insan tacirlerinin tehdidi altında yaşamını sürdürüyor.

Yaşanan savaştan dolayı kentte son dönemde fuhuş tamamen zirveye ulaşmış durumda. Birçok Suriyeli göçzede kadın insan tacirlerinin kıskacı altında fuhuşa zorlanıyor. İnsan tacirleri bunun dışında birçok göçzedeyi Avrupa’ya götürme vaadiyle dolandırıp paralarına el koymuş.

Hatırlanacağı üzere Antep’te Suriyeli sığınmacılara faşistler tarafından ciddi saldırılar da olmuştu. Yaşanan saldırlar sonucu birçok göçzede kenti terk etmek zorunda kaldı.

İnsan tacirlerinin yaşattığı bu durum ve yapılan faşist saldırılar sonucunda Suriyeli savaş mağduru göçzedelerin etraflarına korku dolu gözlerle bakmaları ve güven duygusu kendini iyiden iyiye hissettiriyor.

ANTEP OTOGARI’NDA GÜNDÜZ SAATLERİNDE DAİŞ ÇETELERİ CİRİT ATIYOR…

Gece Antep şehirler arası otobüs terminalini barınak olarak kullanan Suriyeli ve Kobanêli Kürt göçzedeler dışında gündüz saatlerinden itibaren yaptığı vahşetlerden dolayı adı insanlık düşmanı olarak adlandırılan DAİŞ çeteleri etrafta gezinmeye başlıyor. Oldukça rahat tavırlar sergileyen çete elemanlarına herhangi bir müdahalede bulunulmaması dikkat çekiyor.

TOPLANMA MERKEZİ ALİ MANTAR KÖYÜ…

İnsanlık düşmanı DAİŞ’e katılmak için Türkiye’yi kullanan çeteler Antep şehirler arası otobüs terminalinde buluştuktan sonra Antep-Kilis arasında kalan ve sınır köyü olan Ali Mantar da buluşuyor. Çete üyeleri buradan da Suriye ve Kürdistan topraklarına rahat bir şekilde geçiş yapıyor.

Antep otogarında görüştüğümüz ve adını vermek istemeyen taksi şoförü, her gün DAİŞ çete elemanlarının Antep otogarına rahat bir şekilde, hiçbir sorunla karşılaşmadan indiklerini belirtti. Taksi şoförü, DAİŞ çetelerinin buradan taksiler aracılığıyla ve 120 tl fiyat karşılığında Antep-Kilis arasında kalan Ali Mantar bölgesine götürdüklerini söyledi. Ayrıca taksi şoförü, çetelerin bu yolculuğu daha çok gece saatlerinde tercih ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2014, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER