HDP'nin Soma ve Ermenek gensoru önergesi reddedildi

HDP’nin Soma ve Ermenek ilgili Faruk Çelik ile Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesi, AK Parti’li vekillerin karşı oyları nedeniyle gündeme alınmadı.

HDP'nin Soma ve Ermenek gensoru önergesi reddedildi

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Soma ve Ermenek başta olmak üzere yaşanan iş cinayetleri nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken tarafından verilen gensoru önergesinde, çalışanların can güvenliğine yönelik politikalar üretmesi gereken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın vurdumduymaz bir tavır sergilendiği belirtilerek, “Soma ve Ermenek’te işçi sağlığı ve can güvenliğinin tamamen gözardı edildiği gözler önüne serilmiştir. Emekçisine ölümü reva gören bu siyasal ve etik anlayışın, toplumsal adalet açısından ne denli sakıncalı olduğu gerçeği yaşadığımız bu facialarla bir kez daha ortaya çıkmıştır” denildi.

Önergenin ön görüşmeleri sırasında söz alan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, iş cinayetlerinden sorumlu olduğu yönündeki iddiaları reddetti,

“İşçiler, bana bir şey olmaz anlayışında bir çalışma olmaz. Edirne’de ocak kapalı. İşçi baba, oğul ocağa giriyorlar ve üretim yapıyorlar kapalı ocakta” diye konuştu.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Çelik’in konuşmasına “Kaç işçinin daha ölmesi gerekir ki bir bakan bu ülkede istifa etsin. İnsanlar ölecek patır patır ama bakanların erdemli bir duruşu verecek bir hesabı olmayacak” tepkisini gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2014, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER