HDP'den MEB'e: Meğer bize yalan söylüyorlarmış

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin grup toplantısında konuştu. MEB'e ilişkin eleştirilerde bulunan Kemalbay, "Kimse çocuğunun niteliksiz okullara gitmesini istemez" dedi.

HDP'den MEB'e: Meğer bize yalan söylüyorlarmış
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin olağan grup toplantısında konuştu. Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz’ın 8. sınıf yeni sınav sistemi için yaptığı açıklamalara da değinen Kemalbay, yeni sistemi eleştirdi.


Kemalbay “Eğitim politikaları yap-boz tahtasına döndü. Meğer iki aydır bize yalan söylüyorlarmış, yine sınava dayalı bir sistem getirdiler” dedi.

Serpil Kemalbay’ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

EĞİTİM POLİTİKALARI YAP-BOZ TAHTASI HALİNE GELDİ: Dün (6 Kasım) YÖK’ün kuruluş yıl dönümü idi. Bugün birçok üniversite öğrencisi hapishanelerde. Öğrenciler YÖK’le ilgili bir afiş bile asamıyorlar. Fakat gençler YÖK’e de saraya da biat etmeyecekler. Demokratik bir üniversite ve demokratik bir hayat için hep birlikte mücadele edeceğiz.

EĞİTİM YAP BOZ TAHTASINA DÖNDÜ: Eğitim sistemi tam bir çöküş içerisinde. Eğitim politikaları yap-boz tahtasına döndü. Meğer iki aydır bize yalan söylüyorlarmış, yine sınava dayalı bir sistem getirdiler. MEB ‘Eskisinden farklı olarak sınavlarla sadece yüzde 10 oranında öğrenci okullara girecek’ diyerek eğitimde eşitsizliği gözler önüne seriyor. Bu da eğitimde eskisinden daha büyük bir yarışın olacağını gösteriyor. Bu uygulamayı getiren sorumlululara sormak isterim, siz çocuklarınızın geri kalan yüzde 90’lık dilimde yer almasını ister misiniz? 

EKONOMİDE BAHSEDİLEN ‘BÜYÜME’ SERMAYENİN BÜYÜMESİ: Eğitimde kaş yaparken göz çıkartanlar ekonomide de uçma aşamasındalar. Bizim gördüğümüz şey ise ekonomide örtülü bir kriz yaşandığıdır. Artan zamlar, büyüyen işsizlik, enflasyon krizin işaretleri. Fakat bunlar olmazmış gibi AKP iktidarı ‘Büyüdük’ diyebiliyor. Yeni doğan çocuklar bile binlerce liralık borça dünyaya geliyorlar. ‘Büyüme’ lafları da AKP’nin yalalnlarından biridir. Bahsedilen büyüme, sermayenin büyümesidir. Sarayın harcamaları, itibarınıın faturası da halka kesilmektedir. Eğitim ve sağlık alanına ayrılmayan bütçe savaşa ayrılıyor. 88 milyarlık bir bütçe önümüzdeki dönem savaşa ayrıldı. Bu dünyada en ucuz ve en kolay yol aslında barışın sağlanmasıdır, savaştan vazgeçmektir. Bakın Dolmabahçe mutabakatının olduğu dönemde Dolar 2 buçuk lira idi, bugünse 4 lirayı aşmış durumda.

PARADISE PAPERS’ BELGELERİ: Biliyorsunuz ‘Paradise Papers’ belgeleri yayınlandı. Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş ‘Bunların bayrak siyasetinin arkasında pis işleri var’ demişti. Bugün yaşananlar tam da bu sözü doğrular niteliktedir. Vatan sevgilerinin aslında Malta sevgisi olduğunu, bayrak sevgilerinin ise gemilerine astıkları Malta bayrağı sevgisi olduğu görülüyor. Sevgili Ahmed Arif’in şiirinde dediği gibi ‘Bunlar engerekler ve çıyanlardır, bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır’.

MADENCİLERİN YANINDAYIZ, OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ: Taşeron uygulamalara karşı direnen maden işçilerimizin de yanındayız. Bugün eylemlerini sonlandırdılar. Onlara torba yasa ile ilgili verilen sözün biz takipçisi olacağız.

FERHAT ENCÜ’NUN CEZASI KESİNLEŞTİ: Bugün, milletvekilimiz Ferhat Encü’nun cezası kesinleşti. Mahkeme de Encü’nün vekilliğinin düşürülmesi noktasında karar verdi. Ardahan’da da bütün seçilen temsilcilerimiz operasyona tabii tutuldu. Buradan Ardahan’a da selam gönderiyorum ve direnerek kazanacağız diyorum. Hiçbir saldırı HDP’yi bu yolculuktan geri tutamaz. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2017, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER