HDP'den Nupelda ve Ayaz'ın ailesini ziyaret

HDP heyeti, Dersim'in Ovacık ilçesinde döşenmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatlarını kaybeden 4 yaşındaki Nupelda ile 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu kardeşlerin ailesini ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Çocuklarımızı unutmamak adına savaşa karşı sesimizi daha gür yükseltmeliyiz" dedi.

HDP'den Nupelda ve Ayaz'ın ailesini ziyaret
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Dersim’in Ovacık ilçesinde 15 Temmuz günü tuzaklanmış patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren 4 yaşındaki Nupelda ile 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu kardeşler ile Munzur Nehri’nde hayatını kaybeden Engin Eroğlu’nun ailelerini ziyaret etti

Munzur Kültür ve Doğa Festivali için Dersim’e giden HDP Eş Genel Başkanı Temelli ile HDP milletvekilleri Alican Önlü, Murat Çepni, Kemal Bülbül, Remziye Tosun, İmam Taşçıer, Musa Farisoğulları kentte bir dizi ziyarette bulundu. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Temelli ve beraberindekiler ilk olarak Akpazar (Peri) Belde Belediyesi eşbaşkanları Songül Doğan ile Orhan Çelebi’yi ziyaret etti.

Nupelda ve Ayaz kardeşler,15 Temmuz günü patlamada hayatlarını kaybetti.

Temelli ve beraberindekiler, ardından Ovacık’a geçti. HDP heyeti, seyir halindeki bir yolcu otobüsünün açılan bagaj kapısının çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düşerek yaşamını yitiren Engin Eroğlu ile geçtiğimiz günlerde bir patlamada yaşamını yitiren Nupelda ve Ayaz Güloğlu kardeşlerin ailelerini ziyaret ederek başsağlığına dileklerinde bulundu.

‘SAVAŞA KARŞI SESİMİZİ DAHA GÜR YÜKSELTMELİYİZ’

Temelli, Güloğlu ailesinin yaşadığı acıyı paylaştıklarını belirterek, yaşanan acıların savaş devletinin bir tahribatı olduğunu söyledi. Temelli, acılara hep birlikte yan yana durarak karşı çıkacaklarını söyleyerek, “Yaşananların telafisi mümkün değil. Çocuklarımızı unutmamak adına savaşa karşı sesimizi daha gür yükseltmeliyiz. Olayı ilk duyduğumda aklıma Ceylan Önkol geldi. Başka çocuklarımız ölmesin diye sesimizi yükseltmeliyiz” dedi. (Kaynak: MA)

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER