Hükümet-HDP heyeti görüşmesi bugün

Hükümetle yarın gerçekleşmesi beklenen görüşme öncesinde konuşan HDP İmralı Heyeti Üyesi ve Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Öcalan'ın gündeme getirdiği Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı'na ilişkin hükümetin tutumunu bugün ki görüşmede öğrenebileceklerini söyledi,

Hükümet-HDP heyeti görüşmesi bugün

Hükümetle yarın gerçekleşmesi beklenen görüşme öncesinde konuşan HDP İmralı Heyeti Üyesi ve Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Öcalan'ın gündeme getirdiği Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı'na ilişkin hükümetin tutumunu yarınki görüşmede öğrenebileceklerini söyledi, "Hükümetin bu taslak karşısında nasıl bir siyasi tutum alacağı önemli" dedi.

HDP İmralı Heyeti, geçtiğimiz hafta Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın yoğun programı nedeniyle ertelenen görüşmeyi bugün gerçekleştirecek. Görüşmede ana gündem, Öcalan'ın heyete sunduğu Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı olacak. DAİŞ’in Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobanê'ye düzenlediği saldırı ile bölgede artan tutuklamalar da gündem olacak.

Yarın ki görüşme öncesinde ANF'ye konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, İmralı Adası'ndan döndükten sonra Çözüm Kurulu üyeleri ile bir araya geldiklerini hatırlattı, "Şimdi hükümet ile görüşmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz hafta toplantı ertelenirken, Pazartesi günü görüşmenin gerçekleştirilebileceği söylenmişti. Henüz resmi bir bilgi gelmedi. Ancak yarın büyük bir olasılıklı görüşme gerçekleştirilecek" dedi.

Görüşmenin ana gündeminin PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sunduğu Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı olacağını belirten Baluken, "Bu taslakla ilgili hükümetin ne düşündüğünü, nasıl yaklaştığını, bundan sonra sürece nasıl yaklaşacağını görüşmede netleştirmeye çalışacağız. Hükümetin bu taslak karşısında nasıl bir siyasi tutum alacağı önemli" diye konuştu.

GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR DA KONUŞULACAK

Bölgede yaşanan gözaltı ve tutuklamaları da görüşmede gündeme getireceklerini söyleyen Baluken, "Toplumsal gösterilere yönelik olarak, gerçek mermilerle saldıran bir polis terörü uygulaması var. Dün Yüksekova'da 17 yaşında bir genç polis tarafından katledildi" dedi.

Baluken, hükümetin Kobanê politikasının da gündeme geleceğini hatırlattı, "IŞİD'in yaptığı saldırılara ilişkin yerelden, sınırdaki milletvekillerinden gelen bilgiler, ortaya çıkan görüntü ve fotoğraflardan da görüldüğü gibi Türkiye'nin IŞİD ile ilişki rahatsızlık yaratıyor" diye konuştu.

Hükümet ile yapılacak görüşmenin ardından Kandil'de KCK yöneticileri ile görüşeceklerini anlatan Baluken, "Kandil ile de görüştükten sonra ortaya çıkan sonucu kamuoyuyla da paylaşacağız" dedi. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER