İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Beni takip ediyor, müteşekkirim

İBB'nin ‘40 bin tablet’ projesi ile ilgili Rize'de açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "40 bin tableti Rize’ye gidip konuşan Cumhurbaşkanı... Takip ediyor beni, müteşekkirim" dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Beni takip ediyor, müteşekkirim

İBB'nin ‘40 bin tablet’ projesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle bir grup radyocu ile Sultanahmet’teki Tunuslu Hayreddin Paşa Konağı’nda bir araya gelen İmamoğlu, konuklarından mesleki sıkıntılarını dinledi.

'MİLLİ EĞİTİM'DEN ALINDIĞINI KENDİSİ SÖYLEMİŞTİ'

İBB'nin ‘40 bin tablet’ projesindeki sayıyı az bularak Gaziantep Şahinbey'de AK Partili belediyenin 70 bin tablet dağıttığını söyleyen Erdoğan'a yanıt veren İmamoğlu, “İstanbul’da kimseye nispet yapmadık. İstanbul’da 40 bin tablet dağıtan Büyükşehir Belediyesi. Benim güzel hizmetlerimi ne kadar sıkı takip ediyor ki, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki açılışta, 40 bin tableti anlatıyor. Gurur duyduğu için mi anlatıyor, yoksa espri olsun diye mi? 40 bin tableti az buluyor. Çok iyi takip ediyor. Ama galiba o belediyenin de (Şahinbey Belediyesi) tabletleri, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alıp, dağıttığı konusunda kendi ifadesi var. Önemli değil; 70 bin Milli Eğitim’den alsın, 100 bin öbürü alsın, ama benim vatandaşım alsın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı makamının her vatandaşa eşit mesafede durmak gibi bir misyonunu olduğunu söyleyen İmamoğlu, “İyi ise, hepsini alkışlayan; kötü ise ‘Bir dakika yanlış yapıyorsunuz, eksik yapıyorsunuz’ diyebilmesi lazım. Ama bu ülkenin son psikolojisi, o anlamda hoş değil. Yani parti üzerinden bir belediyeyi alkışlamak ya da alkışlatmaya başlamak… Yani ben, beni çok sevdiğini düşünüyorum. Takip ediyor yani. Hizmetlerimi takip ediyor" diye konuştu.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Umudumu artıran bir başka şey; gerçekten 40 bin tableti Rize’ye gidip konuşan Cumhurbaşkanı. Takip ediyor beni. Hemşehri duygusuyla, İstanbullu olarak takip ediyor. Müteşekkirim. İnşallah şu otobüs imzasını atsın da bir an evvel otobüslerimize de alalım.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün Rize'de yaptığı açıklamada İBB'nin ‘40 bin tablet’ projesini eleştiren Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde baktım birisi öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği koskoca İstanbul'da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor. Birileri de bunu şişirdikçe şişiriyor. Böyle allamak pullamak olur mu?" demişti. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER