AB'den Garê açıklaması: Taziyelerimizi sunuyoruz

AB Türkiye Delegasyonu, Garê'de düzenlenen operasyon ve 13 kişinin ölümüyle ilgili açıklamasında başsağlığı nesajı verdi. Açıklamada, "13 Türk vatandaşının PKK tarafından öldürüldüğü terör saldırısı nedeniyle Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına Türk halkına taziyelerini sunar" denildi.

AB'den Garê açıklaması: Taziyelerimizi sunuyoruz

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Garê'de düzenlenen operasyon ve 13 kişinin ölümüyle ilgili başsağlığı açıklaması yaptı. Açıklamada, "Irak’ın #Gara bölgesinde 13 Türk vatandaşının PKK tarafından öldürüldüğü terör saldırısı nedeniyle Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına Türk halkına taziyelerini sunar" denildi.

Delegasyon'un Twitter hesabından yapılan açıklamada Meyer-Landrut'un siyah-beyaz bir fotoğrafı eşliğinde, "Yakınlarını kaybetmiş yaslı ailelerin ve Türkiye'nin acısını derinden paylaşıyoruz" denildi. Açıklama hem Türkçe hem İngilizce olarak paylaşıldı. 

ABD DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price da "ABD, Türk vatandaşlarının Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde öldürülmesinden büyük üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" açıklaması yapmıştı. Açıklamada "Eğer Türk vatandaşlarının terör örgütü PKK'nın elinde öldüğüne dair haberler teyit edilirse, bu eylemi en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadeleri dikkat çekmişti. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER