İmamoğlu: Seçimi kazandık, kabul edin

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını önde bitiren Ekrem İmamoğlu açıklamasında 'Tutanağı tutan onlar, kaybeden onlar. Akıl tutulması yaşamasınlar. İstanbul'daki sonucu tüm dünya takip ediyor. Çok büyük hataları bu ülke kaldıramaz. Tecrübeli partilileri aklıselime çağrıyorum. Kazandık kabul edin' dedi.

İmamoğlu: Seçimi kazandık, kabul edin
Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu, YSK’nın açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Göreve başlamak istediğini belirten İmamoğlu, “AK Parti’nin seçimi yenilemek için başvuru yapacaklarını hatırlatan İmamoğlu, “O zaman iki ayda bir seçim yapalım. 5 yılda 7 seçim yapıldı. İnsanlar partizanlaştı. Yazık, günah” açıklaması yaptı.

İstanbul’daki itirazlara ilişkin de açıklama yapan İmamoğlu, “Bugün itibariyle arayışlarda sayma çeşitleri değişiyor. Artık çapraz sayımlar da devam ediyor. Bu süreç bitsin artık, bu şehir yoruldu. Yaptığımız talep doğrultusunda bizi yetkilendirecektir diye düşünüyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

ACİL YÖNETİME İHTİYAÇ VAR: Şehirin acil yönetime ihtiyaç duyduğu günlerdeyiz. Bu şehir işsizliğin en derinden hissedildiği, yoksulluğun en derinden hissedildiğini görüyoruz. Büyük kentlerin insanlarını daha derinden mağdur ettiğini biliyoruz, bir an önce yönetime gelip katkı sunmak istiyoruz. Sorunsuz bir şekilde bize devredilmesini istiyoruz yönetimin.

ÇÖZÜME BAĞLAMALIYIZ: Bu şehrin çocuklarını eşitlemek, hangi semtte, hangi etnik kökende, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun bu şehrin çocukları için çalışmak istiyoruz. Bu şehirdeki işsiz, güçsüz gençleri hayata tutundurmak istiyoruz, 350 bin genci. Dolayısıyla bizim gündemimiz İstanbul. Hala enflasyonun can yaktığı İstanbul’da işsizliğe nasıl çare buluruz, onu hep beraber çalışarak çözüme bağlamalıyız.

YSK SÜRECİ NETLEŞTİRSİN: Kişilerin şahsi bekalarının hiçbir önemi yoktur. AK Partili hemşerilerime de şunu söylüyorum, o hemşerilerimi tüm ahlaklarıyla, maneviyatlarıyla, tüm değerleriyle kucaklayacağımı buradan duyurmak istiyorum. Görecekler, daha saygın, adamcılığın olmadığı, hizmetin karşılığın hesabının sorulmadığı dönemi onlara yaşatacağız. AK Partili hemşehrilerim yüreğimizden, ve yaşamlarına saygımızdan zerre kadar şüphe etmesinler. Hepsini kucaklıyorum. Bu yeni dönemde herkesin mutluluğunu istediğimi, bu sürece karşı katkı duymayı beklediğimizi, bu süreçte İstanbul’a hizmet döneminin başlatılması döneminin başlatılmasını istiyorum. Bu duygularımla bir an önce normalleşen, seçim koordinasyonuyla size hitap eden, Bağcılar’dan Sultanbeyli’ye, Esenyurt’tan Ümraniye’ye yüzde 100 hassasiyetle, şehrin maneviyata değer vererek bu şehrin yeni bir başlangıçla buluştuğu dönemi başlatmak istiyoruz. Bu nedenle YSK’nın süreci neticelendireceğini umut ediyoruz. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER