İran: Düşman ülkenin bakanını casus yaptık

İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, "düşman bir ülkede bakanlık yapmış bir yetkiliyle" çalıştıklarını belirtti. Alevi'nin casuslukla suçlanan eski İsrailli bakan Gonen Segev’i kastettiği yönünde yorumlar yapıldı.

İran: Düşman ülkenin bakanını casus yaptık
İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, “düşman bir ülkede bakanlık yapmış bir yetkiliyle” çalıştığını söyledi. Alevi ülkenin ismini açıklamazken bu ülkenin İsrail olduğuna dair yorumlar yapıldı.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, İran İstihbarat Bakanı Mahmud Alevi, devlet televizyonunda açıklamalarda bulundu. Alevi, bakanlığın “düşman bir ülkede eskiden kabine üyesi olmuş bir yetkiliyle” çalıştığını iddia etti.

Alevi, bu ülkenin hangisi olduğunu ya da kişinin kimliğini açıklamadı. Alevi’nin, İran’ın “bölgedeki en büyük düşman” olarak gördüğü İsrail’i işaret ettiği tahmin ediliyor.

ESKİ BAKAN SEGEV, CASUSLUKLA SUÇLANMIŞTI

İsrail, Haziran ayında eski Enerji Bakanı Gonen Segev’i casusluk suçlamasıyla hapsetmişti. Segev İsrail tarafından “savaşta düşmana yardım etmek” ve “İsrail devletine karşı casusluk yapmak”la suçlanmıştı.

İsrail’in istihbarat örgütü Şin Bet’ten yapılan açıklamada, “Segev, küratörlerine enerji piyasası, savunma tesisleri, hükümet ve güvenlik çalışanları hakkında bilgi veriyordu. Segev, aldığı görevleri yerine getirmek için İsrail vatandaşlarıyla bağlantılarını sürdürüyordu. Onlardan bazılarını yalan yollarla, işadamları olarak tanıttığı İran ajanlarıyla tanıştırmaya çalışıyordu” denilmişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER