Kani Beko: Doğu'da MHP'ye 2,5 milyona yakın oy çıkması mümkün değil

CHP milletvekili Kani Beko, seçim sonuçlarında şaibe olduğunu iddia etti. Beko, "Doğu bölgesine en çok giden sendikacılardan biriyim. MHP'ye 2,5 milyona yakın oy çıkması, bana göre mümkün değil" diye konuştu.

Kani Beko: Doğu'da MHP'ye 2,5 milyona yakın oy çıkması mümkün değil
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, seçimlerde MHP’ye Doğu bölgesinde 500 binden fazla oy almasının mümkün olmadığını savundu. Beko, “Doğu bölgesine en çok giden sendikacılardan biriyim. MHP’ye 2,5 milyona yakın oy çıkması, bana göre mümkün değil. O bölgede korucular var, polisler var, ordu var bir de aşiretler var. Tamamını toplasanız 500 binden fazla oy alamazsınız” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Beko, İzmir’in Çeşme ilçesine gitti. Beko, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ile Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Kani Beko, ziyaretinde, 24 Haziran seçimlerinde CHP İlçe Örgütü ve Belediye Meclis üyeleriyle beraber gösterilen başarı dolayısıyla Başkan Dalgıç’a teşekkür etti.

Beko, “24 Haziran’da demokratik bir seçim olmadı. OHAL koşullarında yapılan seçimlerde, bütün bakanlıklar ve AKP’li birçok belediye başkanı, AKP’nin militanları gibi çalıştılar. Normal bir seçim olmadı. Benim ziyaret ettiğim birçok bölgede bunlar yaşandı” dedi.

‘BANA GÖRE ŞAİBE VAR’

Seçim sonuçlarında şaibe olduğunu iddia eden Beko, “Seçim sonuçlarına baktığımızda da bana göre seçimde şaibe var. Ben Doğu bölgesine en çok giden sendikacılardan biriyim. Oranın yapısını iyi bilenlerden biriyim. MHP’ye 2,5 milyona yakın oy çıkması, bana göre mümkün değil. O bölgede bir, korucular var; iki, polisler var; üç, ordu var bir de aşiretler var. Tamamını toplasanız 500 binden fazla oy alamazsınız” ifadelerini kullandı.

31 Mart 2019’da yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Kani Beko, “Parti içi kırgınlıkları bir kenara bırakmamız gerekir. Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı şimdiden mutlaka yapmamız gerekir” diye konuştu.

DALGIÇ: SEÇİM SONUÇLARINI KABUL ETMEMİZ GEREKİYOR

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise “Demokrasiye inanıyorsak seçim sonuçlarını kabul etmemiz gerekir. Demek ki daha çok çalışmamız gerekiyor. 24 Haziran’da yapılan rejim değişikliğiydi. Rejim değişikliği, maalesef bu seçimin sonucunda başladı. Yerel seçimlere odaklanmamız gerekiyor” dedi. (İZMİR/DHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2018, 22:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER