Kastamonu'da 8 infaz koruma memurunun testi pozitif çıktı

Kastamonu Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli 8 infaz koruma memurunun korona virüsüne yakalandığı açıklandı. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun virüs testi pozitif çıkan tutuklu ve hükümlü olmadığını belirtti.

Kastamonu'da 8 infaz koruma memurunun testi pozitif çıktı
Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Kastamonu Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yapan infaz ve koruma memurlarının korona virüsü (Covid-19) salgınından etkilendiği yönündeki haberler ve sosyal medyadaki iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda eşleri sağlık çalışanı olan ya da kronik rahatsızlıkları bulunan kamu çalışanlarının idari izinli olduğunu hatırlatan Mehmet Uzun, izinli olan personele göreve başlamadan önce test yapıldığını ve 14 gün izolasyonda tutulduklarını aktardı.


Uzun açıklamasında, “İzolasyondaki personele uygulanan testlerde, 8 infaz ve koruma memurunun KOVİD-19 testleri pozitif çıkmıştır. Testleri pozitif çıkan personel, tutuklu/hükümlülerle ve başka personelle temas etmeden sağlık kurumlarına yönlendirilmişlerdir. Bu vakalar dışında Kastamonu Ceza İnfaz Kurumunda KOVİD-19 testi pozitif çıkan başka bir personel ya da tutuklu/hükümlü bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER