Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı önüne gitti: Evlatlarımız için adalet istiyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle beraber Adalet Bakanlığı'na yürüyerek Hiranur Vakfı'nda ortaya çıkan skandala tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı önüne gitti: Evlatlarımız için adalet istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin olağanüstü toplantısının ardından milletvekilleriyle birlikte Adalet Bakanlığı’na yürüdü. 6 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğramasının ortaya çıkması sonrasında iktidar kanadındaki sessizliği protesto etti.

Saat 09.00’da yapılan basına kapalı toplantı yaklaşık 10 dakika sürdü.

Hiranur Vakfı'nda ortaya çıkan çocuğa cinsel istismar skandalıyla ilgili Adalet Bakanlığı önüne giden Kılıçdaroğlu, olayın 2 yıldır bakanlık tarafından bilinmesine ancak işlem yapılmamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "2 yıldır kimin arkasına saklandınız? Fotoğraf çektirdikleriniz mi size 'bu olayı kapatın' diye baskı kuruyor?" diye sordu.

'POLİSLERİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAMIŞ DURUMDALAR'

Kılıçdaroğlu, bakanlık önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Adalet Bakanlığı önündeyiz. Adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı’nın zaten ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de fotoroman var. Polislerin elini kolunu bağlamış durumda. Polislerimiz bu olayları bilmiyorlar mı? Kim onların önüne engel olarak çıkıyor, kim görevlerini yapmasına engel oluyor? Hangi gerekçe ile dosyayı kapatıyorlar? Güçlerini kimden alıyorlar? 6 yaşındaki evladımızın uğradığı haksızlık karşısında kimler suskunluğunu koruyor, ısrarla koruyor?”

'KIZIMIZIN SESİ OLMAK İÇİN GELDİK: 84 MİLYON SENİN ACINI PAYLAŞIYOR'

“Buraya bu evladımızın, kızımızın sesi olmak için geldik” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Adalet istiyor bu kız. Bu bizim evladımız, bizim kızımız. Buradan bu evladımıza, bu kızımıza seslenmek isterim: 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. BU ülkenin sağcısı, solcusu, inançlısı, inançsızı doğulusu, batılısı kim olursa olsun bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor ve öfkeleniyor Ben onların öfkesini dile getirmek için buradayım.”

‘BU HAKSIZLIĞA DAYANAMIYORUM’

Haksızlığa karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Emin olun bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz. Devletin nefes almasını istiyoruz. Devletin haksızlığa tahammül etmemesini, gizlememesini istiyoruz. Adalet istiyoruz bu ülkede. Biz adaletsizlik karşısında susanın dilsiz şeytanlar olduğu bir ülke olmak istemiyoruz.”

‘DEVLETİN NEFES ALMASI LAZIM, ÖNÜNDEKİ TEK ENGEL SİYASİ OTORİTE’

İktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “İktidarın polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Haksızlıkla ilgili tablo tahammül edebileceğimiz bir tablo değil. Ülkenin bu kadar derdi varken bu kadar büyük acılar yaşarken siyasal iktidarın hala görevini yapmaması ve devlet aygıtını çalıştırmamasını kabuk etmiyoruz. Devletin nefes alması, kurumlarını çalıştırması lazım, önündeki tek engel bu siyasi otoritedir. Açık ve net söylüyorum, devleti yönetemiyorlar. Haksızlıkları sindirebiliyorlar. ‘2 yıldır biz bu meseleyi biliyoruz’ ne demek. 2 yıldır kimin arkasına saklandınız, , iki yıldır kimlerle fotoğraf çektirdiniz. Fotoğraf çektirdikleriniz mi size bu olayı kapatın diye baskı yapıyor. Devlet baskıların altında görev yapamaz. Devlet kurumuna saygınlık kazandırmanız lazım. Adalet istiyoruz, kızımız için, evlatlarımız için adalet istiyoruz."

CHP lideri Kılıçdaroğlu Adalet Bakanlığı’nın önünde yaptığı açıklamanın ardından Meclis’e yürüyerek gitti.

'YİĞİT POLİSLERİMİZ OPERASYON İÇİN EMİR BEKLİYOR!'

Daha sonra sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Günlerdir kendimize gelemiyoruz. 6 yaşında bir bebeğe sistematik tecavüz edildi. Daha süt kokuyordu evladımız. Aile Bakanı, 2 yıldır meseleyi bildiklerini itiraf etti. Anlıyoruz ki Adalet Bakanlığı, tertibi gördüğü halde operasyon emri vermedi. Bu organize kötülüktür. Bu operasyon yapılmadığı sürece, gerginlik artacak. Kızımıza seslenmek istiyorum: Yanındayız, hepimiz senden yanayız. 84 milyon, genci, yaşlısı, inançlısı, inançsızı, dindarı, ateisti hepimiz senin yanındayız kızım. Başı açığı, kapalısı, tüm gençler seninledir kızım! Bu devlet ayağa kalksın! Yiğit polislerimiz operasyon için emir bekliyor!" dedi. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER