Kılıçdaroğlu: Bir kişi karanlıkta kalıyorsa hiçbirimiz aydınlıkta değiliz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriği kesilen Ankaralıları ziyaret etmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu: Bir kişi karanlıkta kalıyorsa hiçbirimiz aydınlıkta değiliz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriği kesilen Ankaralıları ziyaret etmeye devam ediyor. Dün eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Keçiören'de bir aileyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, bugün de Mamak’ta evinin elektriği kesik olan bir aileyi ziyaret etti.

Aile ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Elektriği uzun süredir kesilen bir ailedeydik. Aileyi dinledik. İki güzel evladı var. Yaşanan trajedi onların kaderi değil. Eğer bu ülkede bir aile elektirik borcunu ödeyemiyorsa bir sorun var demektir” dedi.

‘EĞER BİRİMİZ KARANLIKTA KALIYORSA HİÇBİMİZ AYDINLIKTA DEĞİLİZ’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin derin bir trajediyle karşı karşıya olduğu söyleyerek, değişime ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Kimse keyfinden elektrik borcumu ben ödeyemiyorum demez. Ya yiyecek ya da elektrik borcunu ödeyecek; geliri bu kadar sınırlı. Dolayısıyla Türkiye derin bir trajediyle karşı karşıya. Dünyanın ve Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Her evde huzura ihtiyacımız var. Bizim evlatlarımıza, gençlerimize borcumuz var. Daha güzel bir Türkiye’yi onlar için inşa etmek istiyoruz. Böyle bir sorumluluktan hiçbir siyasetçi kaçınamaz. Değişimi gerçekleştireceğiz. Bu milletin karakteri değişimden yanadır. Değişimin garantisi milletin karakteridir. Bu millet zulme karşı kulaklarını tıkamaz. Eğer birimiz karanlıkta kalıyorsa hiçbirimiz aydınlıkta değiliz.”

‘SOSYAL DEVLET 5’Lİ ÇETEYE MİLYARLAR AKTARMAK İÇİN DEĞİL, VATANDAŞ İÇİN VARDIR’

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ‘5’li çete’ olarak nitelendirdiği şirketlere dikkat çekerek, “Eğer siz elektriği kesip insanları karanlığa mahkum ediyorsanız, 5’li çeteye dünyanın milyarlarını aktarıp elektriği kesiyorsanız o zaman bir sorun var demektir. Sosyal devlet 5’li çetelere kaynak aktarmak için değil vatandaşın elektriği kesilmesin diye vardır. 5’li çetelere kaynak aktarmak için değil, vatandaşın elektriğini güvence altına almak için sosyal devletin olması lazım” dedi.

‘MUM IŞIĞIYLA…’

Gazetecilerin “10 aydır elektrik yok, doğal gaz yok. Ne yapmışlar?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Mum ışığıyla” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, mahalleden “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganıyla uğurlandı. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER