Kılıçdaroğlu, dekontları gösterdi: İspat ettim

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Elinde belge var mı?" diyerek yaptığı istifa restine cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, dekontları gösterdi: İspat ettim
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Elinde belge var mı?" diyerek yaptığı istifa restine cevap verdi. Sözlerine "Bu Ankara'daki beylerin çocuklarını bütün Türkiye'ye tanıtacağım. Beyefendi beni dinliyordur. Yanına bir doktor al Erdoğan, doktor yanında olsun" diye başlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra Erdoğan'ın dünürü, kardeşi, özel kalem müdürü ve oğlunun Man Adası'nda bir şirkete yaptığı para transferlerine ilişkin olduğunu öne sürdüğü bilgiler açıkladı. Para transferlerine ait dekontları da gösteren Kılıçdaroğlu, sözlerini "Erdoğan'a ikinci bir sorum var. Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık dedin. Bu para nereye harcandı?" diyerek bitirdi. CHP Milletvekili Tuncay Özkan ise Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı para transferlerinin listesini paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Elinde belge var mı” diyerek yaptığı istifa restine cevap verdi.


Kılıçdaroğlu, geçen hafta Erdoğan’ın yakınlarının yurt dışına para transferi yaptığını öne sürmüştü. Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’na  “Yurtdışında hangi bankada Tayyip Erdoğan’ın hesabı var? Bunu ispatla. İspatlayamadığın takdirde siyaseti bırakman lazım. İspatlarsan, ben hem siyaseti, hem cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Hodri meydan” diyerek rest çekmişti.CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Erdoğan’ın bu çıkışına dün Twitter hesabından şu mesajı paylaşarak yanıt vermişti.  “Bilal’e anlatır gibi tane tane söylüyoruz Recep Tayyip Erdoğan; Yarın işi gücü bırak Genel Başkanımız Sn. @kilicdarogluk’nun yapacağı Grup Toplantısını pür dikkat izle!”

TAHİR ELÇİ’Yİ ANARAK BAŞLADI

Kılıçdaroğlu, şu anda Özer’in sözünü ettiği konuşmayı yapıyor. Kılıçdaroğlu konuşmasına, iki yıl önce bugün öldürülen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anarak başladı. CHP lideri, Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada hiçbir ilerleme sağlanamamasını eleştirerek, faillerin bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istedi. Kılıçdaroğlu daha sonra şunları söyledi:

UNUTAMAYACAKLARI DERSİ VERECEĞİZ: “Eğitim sistemi sürekli değişiyor, bakalım nereye gidecek? Bu eğitim sistemine, her gün değişen eğitim sistemine ben de isyan edeceğim siz de isyan edeceksiniz. Ne zaman? Sandığa gittiğimizde. Bunlara unutamayacakları dersi çocuklarımız ve Türkiye adına vermeliyiz.

ÖZEL OKULLARA PARA AKTARDILAR: 1 milyon 897 bin 524 çocuk yeni eğitim döneminde okula gidemedi. Neden devlet bunlara sahip çıkmıyor? Ankara’daki beyler kendi çocuklarına sahip çıkıyor. Vatandaşın çocuğu önemli değil diyorlar. Çocuğunu okula gönderirken harçlık veremeyen babaya sesleniyorum; senin çocuğuna bunlar sahip çıkmadılar. Özel okullara 1 milyar 164 milyon lira para aktardılar.

Bu Ankara’daki beylerin çocuklarını bütün Türkiye’ye tanıtacağım. Öğretmene gelelim 15 yıllık bir öğretmen 3 bin 40 lira alıyor. Emekli olunca daha da düşüyor. Öğretmen aybaşını nasıl getireceğim diye düşünürse çocuklarımızı iyi yetiştirir mi? Biz öğretmenlik meslek kanunu çıkaracağız. Öğretmenler devlet memurları kanunundan çıkacak. Özel kanun olacak. Öğretmenlik gözde bir meslek olacak, maaşı iyi olacak. Bütün emeğini çocuklarımıza verecek. Her 24 Kasım’da öğretmenlere ikramiye vereceğiz. Benim için en saygın meslek öğretmenliktir. Öğretmenlerin hakkını teslim etmek zorundayız.

145 MİLYAR DOLARI BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARINA VERECEĞİM: “Ey Kılıçdaroğlu sen bunları söylüyorsun ama para yok” diyecekler. Sevgili Erdoğan para var. Sevgili Binali Yıldırım para var. Faiz lobisine 145 milyar dolar para ödediler. Öğretmene gelince para yok dersin. Ben 145 milyar doları bu memleketin öğretmenine vereceğim. Bu 145 milyar dolar dışarı ödedikleri. Numaradan, faizler neden yüksek diye şikayet ediyorlar. Binali Yıldırım da Zaytung’cuları kıskandıracak bir açıklama yapmış. Bankacılara seslenmiş faizleri indirin diye.

PARA TRANSFERLERİNE İLİŞKİN RAKAMLAR AÇIKLAYIP DEKONT GÖSTERDİ

Kılıçdaroğlu, daha sonra Erdoğan’ın belge sorarak yaptığı istifa restine cevap verdi. CHP lideri şöyle dedi:

SORUSUNU HATIRLATTI: Daha önce şu soruyu sordum: ‘Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? Yerli ve milli isen cevap vereceksin diye sordu. Sonra Kılıçdaroğlu’na dava açtın. Vah vah vah çok korktum. Dava açsan ne olur açmasan ne olur.

 

Kılıçdaroğlu, ellerindedekontların yanı sıra swfit belgelerinin de olduğunu söyledi.

MAN ADASI’NDA ŞİRKET KURDULAR: Çık ispat et dedi, madem istiyor ispat edelim. Man Adası’nda bir şirket kurulur. Bizim vilayetlerden daha küçük. Belbey LTD şirketi. O şirketin kuruluş senedi de bizde. Bu şirket bir yönetim kurulu toplantısı yapar. Sıtkı Ayan, bir kişiden oluşur yönetim kurulu. Tutanakları bizde. Şirketin sermayesi 1 sterlin. Man Adası devletinin resmi kayıtları var. Sıtkı Ayan bu şirketi Kasım Öztaş’a devretti. Sıtkı Ayan kimdir, tanıyor musun? Enişten bu şirkete 2.5 milyon para gönderiyor. Kardeşi 2.5 milyon dolar para gönderiyor. 1 sterlinlik şirkete bu parayı neden gönderiyor? Mustafa Erdoğan 1 milyon 250 milyon dolar para gönderiyor. Mustafa Gündoğan 250 bin dolar, Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan 1 milyon 450 bin dolar gönderiyor. 4 Ocak 2012 Burak Erdoğan 4 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Bu swift mesajı ne demek diyeceksiniz. Yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Bu beni tatmin etmez dedim. Bankaların dekontu lazım dedim.

DEKONTLARI GÖSTERİP DEVAM ETTİ:
 Bu belgeler sahte diyecekler. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. Yurtdışı şirketin de kayıtlarında var. Sağa sola kaçmaya gerek yok. Bana soruyorlar neden Erdoğan’a bunu söylüyorsun, neden kızıyorsun? Bu ülkenin bir vatandaşı olarak Konya’da 40 günlük bebek zatürreden öldü. O bebeğin hakkını savunmak için ben bunları soruyorum. Samsun’da 2.5 aylık Kübra bebek açlıktan öldü. Onun hakkını savunmak için soruyorum. Devleti yönetenler vatandaşa örnek olmalı. Vatandaşa ceza keseceksin, kendi akrabalarına başka ülkelerde şirket kurduracaksın. Dolarları bozdurun diyeceksin, sen milli değil, gayrimillisin. Gayrimilli bir hükümet tarafından yönetiliyoruz. Benim bir kusurum, hatam varsa söyleyin, alınmam. Ama size ahkam kesen din, iman edebiyatı yapar sonra kendisi alır çocuklarıyla beraber yurtdışına giderler.


UMARIM ERDOĞAN’IN DOKTORU YANINDADIR:
 Ben ispat ettim, şimdi söyle bakayım alçak kim? Mazottan alınan vergiyi biliyor musun sen? Ona gelince parayı alıyorsun, senin çocukların, enişten, dünürün parayı dışarı götürecek Kılıçdaroğlu konuşmayacak. Ben bunu yapar mıyım? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunun için yapmam. Umarım Sayın Erdoğan’ın yanında doktoru vardır. Doktoru eşliğinde beni dinliyordur. Sen Türkiye’yi felakete sürüklüyorsun.


İKİNCİ BİR SORUM VAR: 
 Erdoğan’a ikinci bir sorum var. Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık dedin. Bu para nereye harcandı?”

TUNCAY ÖZKAN LİSTEYİ PAYLAŞTI

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kılçdaroğlu’nun açıkladığı Man Adası’na yapılan para transferlerinin listesini paylaştı. Özkan’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

(DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER