Kılıçdaroğlu: İttifak görüşmeleri yapıyoruz

Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerle yaptığı görüşmede, "İttifaklar konusunda görüşmeler yapılıyor" dediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu: İttifak görüşmeleri yapıyoruz
Cumhurbaşkanlığı seçimi için AK Parti, MHP ve BBP ittifakı netleşirken, CHP’nin de çeşitli görüşmeler yürüttüğü ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak görüşmelerini doğrulamakla birlikte parti ismi vermekten kaçındı. Söz konusu bilgileri ise Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi aktardı.


Selvi’nin “Kılıçdaroğlu açıkladı, ‘İttifak görüşmeleri yapıyoruz’” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir grup gazeteci Türkiye-AB zirvesinden, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına kadar ufuk turu yaptık.

Görüşmeden tam ayrılırken, Kılıçdaroğlu ittifaklar konusunda öyle bir şey söyledi ki kafam karıştı. Kılıçdaroğlu, ”İttifaklar konusunda görüşmeler yapılıyor” dedi. Peki, hangi parti ya da partilerle görüşülüyor, görüşmeleri kim yürütüyor, bir ilerleme sağlandı mı? CHP lideri ser verdi sır vermedi, “O konuda fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Doğru da olmaz bu aşamada. Tabii görüşmeler yapılıyor”dedi.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK YOK

… Söz konusu ittifak olunca Kılıçdaroğlu’na her ayrıntıyı sormaya çalıştık. CHP yerel seçimde ittifak yapacak mı? Kılıçdaroğlu, ”Hayır öyle bir şey yok. Yerel yönetimlerde normal kendi adayımızı çıkaracağız” dedi. CHP liderinin ağzından ittifakla ilgili bir ipucu alabilmek için, ”Genel seçim için bir ittifak sürecini başlattınız mı” diye sorduk. ”Yo hayır… Hayır, bileşenleri kendi pozisyonlarını koruyorlar zaten. Referandumda evet kullananların belli bir kesimi bugün hayır bileşenleri ile beraber düşünüyor. Oy kullandıktan sonra pişmanlığını ifade eden çok kişi var. Dolayısıyla AK Parti ile MHP ittifakı onların düşündüğü şeklinde bir oy patlaması falan yapmayacak yani. Sahada da alanda da bunu görüyoruz” diye karşılık verdi. CHP Lideri, AK Parti-MHP ittifakının iddia edildiği gibi bir destek bulamadığını öne sürünce, ”İttifakın oy oranı için yüzde 43.5 rakamını ifade etmiştiniz. Bunu neye dayandırıyorsunuz” diye sorduk. Kılıçdaroğlu şu karşılığı verdi, ”Şöyle değişik araştırma sonuçları geliyor; 48, 45, 43.5 olan var. Yüzde 51 yok ama görünen tabloda. Zaten öyle bir şey görünse hemen süratle seçime giderler, yok öyle bir şey. Ama önümüzdeki süreç de bunu göstermiyor. Afrin’i biraz kullanmak istediler ama etkisi de çok düşük binde 5 gibi bir rakam telaffuz ediliyor.

Yazının kaynağı

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER