Irak ordusundan Şengal'e büyük yığınak

Türkiye'nin Afrin harekâtını Şengal'e genişletme sinyalinin ve PKK'nin çekildiği haberinin ardından, Irak ordusunun bölgeye yığınak yaptığı açıklandı. IRak Genelkurmay Başkanı El Ganımi de dün Şengal'i ziyaret etti.

Irak ordusundan Şengal'e büyük yığınak
Irak ordusu, aralarında Haşdi Şabi birliklerinin de bulunduğu büyük bir askeri gücü Sincar (Şengal) bölgesine gönderdi. Irak Genelkurmay Başkanı Osman el-Ganımi’nin de dün bu güçlerin yerleşmesinin ardından bir askeri heyetle Şengal’e geçerek 15’inci Kolordu ve Haşdi Ezidi güçlerini ziyaret ettiği açıklandı. Osman el-Ganımi’nin, PKK’nin çekildiği tüm bölgelere Irak askerlerinin yerleşeceğini söylediği belirtildi.


Erbil’den yayın yapan Rudaw gazetesi, El Ganımi’nin, Türkiye’nin PKK’nin uzantısı olarak gördüğü Şengal Direniş Birlikleri’nin (YBŞ) yetkilileriyle de bir araya geldiğini yazdı.

NE OLMUŞTU? 

Türkiye’nin Afrin harekâtını Şengal’e genişletme sinyalinin ardından bölgedeki PKK’lilerin çekildiği haberi gelmişti. Hâlâ Şengal’de bulunan YBŞ ve Ezidi Asayişi’nin ise Irak güvenlik güçlerine bağlanacağı öne sürülmüştü. (Rudaw)

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER