Kışanak: Gelecek HDP'dedir

HDP Kongresi'nde söz alan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, halkların eşit, özgür birliktenliğinin HDP çatısı altında gerçekleşeceğini belirtti.

Kışanak: Gelecek HDP'dedir
HDP Kongresi'nde söz alan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, halkların eşit, özgür birliktenliğinin HDP çatısı altında gerçekleşeceğini belirterek, "Duvar kuranlar kaybedecek, halklarımız arasında köprü kuranlar kazanacak.HDP halkların özgürlüğü olacaktır” dedi. HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, HDP'nin egemenleri telaşlandırdığının altını çizerek, " Kimseden şefaat beklemiyoruz, kurtuluşumuz kendi ellerimizdedir” diye konuştu. 

HDP’nin “Bu daha başlangıç” sloganıyla “Büyük Kongre” olarak adlandırdığı 1. Olağanüstü Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda coşkulu bir atmosferde sürüyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mesajının okunması ardından, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, söz aldı. Bugüne kadar yaygın bir söylem olduğunu kaydeden Önder, “Özellikle Kürt halk uyanışı ve direnişini sağcı bir perspektife mahkum etmeye gönüllü insanlar, medyadan, televizyonlardan her gün sol, sosyalist emek değerleriyle Kürt halkı bağını kessin diyorlar. A’dan z’ye bunu söylüyorlar. Kürt halkını aşağılıyorlar. Bu isyanın başladığı her gün özellikle son 40 yılda Kürtlerle sosyalistler yan yana değillerdi. Kürt eşittir sosyalist, sosyalist eşittir Kürt’tü. Bu gerçeği unutuyorlar. Saçma sapan paketlerle bu sundukları demokrasi kırıntılarıyla bizim bahtiyar olmamızı, Mecmun-u şükran olmamızı, sultanımız efendimizi eteklemek istiyorlar. Çok beklersiniz. Kimseden şefaat beklemiyoruz, kurtuluşumuz kendi ellerimizdedir” dedi.

‘AKP REALİTEYE TOSLADI’

Önder, en masumunun bardağın dolu tarafına bakmasını söylediğini ifade ederek, “Bardağın dolu tarafını görecek bir şey yapmadınız ki. Kimseden şefaat beklemiyoruz. Kurtuluşumuz kendi ellerimizde. İtibarsızlaştırıcı söylemlerin lügatimizde yeri yoktur. Devir artık barikatlar devridir. 78’le, Kürt özgürlük hareketiyle, grevlerle, Newroz kutlamalarıyla, Gezi’yle, Hatay’la, Armutlu’yla başlayan süreç, ODTÜ ile taçlanmıştır. Bu barikatın çimentosu HDP’dir. Herkesin kendisi olarak iş göreceği, ifade edebileceği yegane platformdur HDP. Bu o kadar kıymetlidir ki, egemenleri bu kadar telaşlandırmıştır. Bugüne kadar emek veren yoldaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu günden sonra bu emaneti üstlenecek olan yoldaşlarımıza omuz vereceğimizi, yan yana duracağımızı söylüyoruz. AKP realiteye toslamıştır. Bilimsel bir şeydir bu. İş görme kabiliyeti yoktur. Öfkelenince çok güzel olmuştunuz. Bir araya gelince daha da güzel oldunuz” diye kaydetti.

‘BİZİ AYIRMAK İSTEYENLER KAYBEDECEK’

Önder’in ardından konuşan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, HDP’nin umudun büyütüleceği, halkların kucaklancağı, demokratik halkların öz yönetimini kuracağı gerçek adres olduğunu belirtti. Tüm imkan ve enerjilerini HDP’nin büyümesi için sarf edeceğini dile getiren Kışanak, “Kürtler, her zaman gerçek demokratik bir cumhuriyetin kurulmasını arzuladı. Her zaman elimizi Türkiye’nin batısına uzattık. Halkların eşit, gönüllü birlikteliğine her zaman inandık. Bunları HDP çatısında gerçekleştirme zamanı geldi. Açıkça söylüyoruz. Duvar kuranlar kaybedecek, halklarımız arasında köprü kuranlar kazanacak. Bizi ayırmak isteyenler, haklarımızı gasp edenler, özgür nefes almayı bize çok görenler kaybedecek. HDP halkların özgürlüğü olacaktır” dedi.

‘İNANÇLAR ÖZGÜRCE YAŞAYACAK’

Kışanak inanç özgürlüğü için de mücadele edeceklerini belirterek, “HDP’de inanç özgürlüğüne hep birlikte hayat vereceğiz. Alevi Alevi olacak. İnançlı demokrat inancını yaşayacak. Kimse iktidarını sağlama almak için istismar etme imkanı bulamayacak. Bu çatı inançların özgürlüğünü yaşadığı, birbirine saygı duyduğu, özgürlükçülüğün teminatı olacaktır. Gelecek, kurtuluş HDP’dedir. Birlikte direneceğiz, örgütleneceğiz ve kazanacağız” diye konuştu.

Kışanak’ın konuşmasının ardından ODTÜ’de direnen öğrenciler sahneye davet edildi. Öğrenciler, AKP’nin üniversitelerde hegemonyasını yeniden kurmak istediği vurgulayarak, mahallerin de kentsel dönüşüm adı altında ranta açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bu kararlılıklarından korkan devletin kendi kurallarını çiğneyerek 18 Ekim gecesi yaptığı baskınla ormanları katlettiğini vurgulayan öğrenciler, “Akabinde fidan dikmeye gittiklerinde AKP’nin eli sopalı çeteleri üzerimize saldırdı ve kampüsü gaza boğmuştur. Biz bu mücadeleyi Gezi’de, Rojava’da, Tuzluçayır’da mücadele veren halklarla birlikte yürütüyoruz” dedi. Öğrenciler ve kitle “Rojava’dan ODTÜ’ye direniş her yerde” sloganı attı.

Öğrenciler, kendilerine yapılan saldırıların sonrasında yaralananlar olduklarını belirterek, “HDP çatısı altında mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz. Okulumuza giren belediye araçlarının iş araçları yakılmıştır. Ethem’in, Ali İsmail ve binlercesinin katillerinden hesap soracağız. Özgürlük sokakta, ODTÜ’de olacaktır” ifadelerinde bulundu. / anf

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER