Galatasaray'dan gol yağmuru

Kayserispor kendi evinde Galatasaray'a gollü maç sonrası 4-2 yenildi. Galatasaray bu sonuçla puanını 16'ya çıkartırken Kayserispor 5 puanda kaldı.

Galatasaray'dan gol yağmuru

Futbolda moral motivasyon da önemli... Bunu Wesley Sneijder örneğinde gayet iyi görüyoruz. Bundan 1 ay öncesine kadar Galatasaray ’da topun ağzına koyulan Hollandalı oyuncu şu anda el üstünde. Türkiye - Hollanda maçında attığı golden sonra adeta talihi dönen Wesley, Karabükspor ve FC Kopenhang maçlarından sonra dünü de boş geçmedi. Eğer belinden sakatlanıp devre arasında çıkmak zorunda kalmasa belki gol sayısı artacaktı. Yine de Galatasaray kazandı, Sneijder harika oynadı ve uzun bir süre daha ‘buzlu çay’ konulu espirilerin öznesi olmaktan kurtuldu.

Galatasaray dün ilk dakikalardan itibaren de rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Geçen yılki havasından çok şey kaybetmiş görünen Robert Prosinecki’nin takımı ilk bölümlerde silikti. Moral-motivasyon etkeni ev sahibi ekip için de geçerli. İlk haftadaki galibiyetlerinden bu yana üç puanı bir arada göremediler ve gün geçtikçe moralleri bozuluyor. Buna, Galatasaray’ı 39 yıldır yenememenin verdiği baskıyı da ekleyin... Hal böyleyken ilk golün Galatasaray’dan gelmesi şaşırtıcı olmadı: 14’te Burak’ın pasında ceza yayı önünde meşin yuvarlağı kontrol eden Sneijder ne kadar usta bir ayak olduğunu düzgün bir vuruşla gösterdi: 0-1

Dakikalar 25’i gösterirken fark ikiye çıktı. Selçuk’un pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Chedjou, sert bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Bu golün sahibi Chedjou, kontrolsüz hamlesiyle 44. dakikada Kayserispor’un kazandığı penaltıya sebep olan kişiydi. Mouche de bu fırsatı kaçırmadı vebeyaz nokta üzerinden sert bir vuruşla durumu 1-2’ye getirdi.

Kısmetsiz Dany!

Moral-motivasyon dedik, biraz da futbolcuda kısmet olacak. Ki Dany epey kısmetsiz bir futbolcu. Sezon öncesi hazırlık kampında 4 maçta 2 kırmızı kart gören, 2 penaltı yaptıran ve 1 de kendi kalesine gol atan Kamerunlu dün de çok şanssız (ve biraz komik) bir ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. 
Talihsizlikten bahsetmişken Burak Yılmaz’dan bahsetmemek olmaz. Son iki yılın gol kralı, 25 Ağustos’taki 1-1’lik Bursaspor maçından bu yana gol atamıyordu. Özellikle Kopenhang maçında epey bir gol kaçırmış ancak gerek gayreti gerekse farklı skorun verdiği mutlulukla tribünlerden alkış almıştı. Bu moralle Kayseri’ye gelen ‘Kral’, 57. dakikada Emre Çolak’ın hazırladığı pozisyonda bitirici vuruşu yaptı ve 63 günlük şanssızlığını kırdı.

Burak’ın şanssızlığını kırdığı gece Kayserispor da Galatasaray’a karşı talihini döndürmek için ikinci yarıda epey uğraştı aslında. Jaja, 62’de kaleciyle karşı karşıya pozisyondan yararlanamazken 71’de Ömer ceza sahası içinde müsait durumda topu auta gönderdi. Bu pozisyon belki de maçın kırılma anıydı. Üç dakika sonra Drogba, kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıktan nefis bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru belirledi: 2-4. / Radikal

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2013, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER