Ahmet Güler'in kemikleri ailesine teslim edildi

Güçlükonak'ın Hirareş köyünde (Özbaşoğlu) 1993 yılında katledilen Ahmet Güler'in kemikleri ailesine teslim edildi.

Ahmet Güler'in kemikleri ailesine teslim edildi

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Hirareş köyünde 1993 yılında askerler tarafından katledilen Ahmet Güler'in geçen yıl yapılan kazıda ulaşılan kemikleri, kimlik tespiti ardından ailesine teslim edildi. 

Güler'in kemikleri, ailesi ve MEYA-DER tarafından Cizre Savcılığı'ndan alınarak, Cizre Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin törenine BDP Cizre İlçe Başkanı Ahmet Çeter, BDP İlçe Örgütü yöneticileri, Güler ailesi, MEYA-DER yöneticileri, Dayîkên Şemîyê ve belediye meclis üyeleri katıldı. Ahmet Güler'in kemikleri savcılıktan getirildiği beyaz torba ile defnedildikten sonra dualar edildi. Okunan duaların ardından saygı duruşunda bulunuldu. 

Ardından konuşan MEYA-DER yöneticisi Melle Kasım Yiğit, 17 bin 500 "faili meçhul"den birini gömdükleri için buruk bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, "Bugüne kadar Türkiye'de 17 bin 500 faili meçhul cinayet işlendi. Bunların birçoğunun kemikleri bile bulunmadı. Birçok aile çocuklarının kemiklerini dahi bulamadıkları için gidecekleri bir mezarları bile yoktu. Burada Ahmet Güler yoldaşımızın kemiklerini yoğun bir uğraş ve büyük bir mücadele sonucu bulduk ve getirip defnettik. Artık Güler ailesinin gidebileceği bir mezar taşı oldu. Bu bizim için sevindirici oldu. Ama geride kalan kayıp ve faili meçhul cinayetleri için hala üzgünüz. Mücadelemiz devam edecektir" dedi. 

Ardından konuşan Güler'in yeğeni Abdullah Güler ise, şunları dile getirdi: "Biz 1993 yılında Hirareş köyünde yaşıyorduk. 22 Haziran 1993 yılında amcamla birlikte devlet 5 insanımızı katletti. Bizler köyümüze yapılan operasyon sonucu katledilen insanlarımızın cesetlerini köyün buğday tarlalarında bulduk. Daha sonra getirip köyün bir noktasında gizlice bunları gömdük. O zaman şartlar uygun değildi. İnsanlar korkuyordu, kimse kimseye sahip çıkamıyordu. Şimdi şartlar uygun oldu ve bizler de cenazelerimizi köyde gömdüğümüz yerden çıkarmak için savcılığa başvurduk. 22 Şubat 2012 tarihinde yani 19 yıl sonra savcılık tarafından yapılan kazılarda 5 kişinin kemikleri bulundu. Bu 5 kişinin içinde benim amcam da vardı. Şimdi bugün savcılık yaptığı otopsinin ardından cenazemizi bize teslim etti." 

Güler, 20 yıl sonra amcasının kemiklerine ulaştıklarını ve ona bir mezar taşı yaptıkları için mutlu olduklarını kaydetti. / anf

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2013, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER