Kısıtlamalar gevşetilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesiyi işaret etti

Cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulunan Erdoğan, kısıtlamaların gevşetilmesi ile ilgili olarak pazartesiyi işaret ederek, "Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim" dedi.

Kısıtlamalar gevşetilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesiyi işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu.

"KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Hocalı Katliamı'nın yıldönümü olması nedeniyle açıklama yapan Erdoğan, "Hocalı katliamı asılında Ermenistan'ın kişiliğinin ne olduğunu ortaya koyması bakımından çok önemli. Bir gece kalkıp da tüm insanları maalesef tanklarla, toplarla saldırıya geçmek suretiyle yüzlerce binlerce insanın katledilmesi kabul edilebilir değil. Bu Ermenistan'ın yapısı konusunda önemli" dedi.

"BİZ DARBENİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin olarak şunları söyledi: "Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. Darbeleri kabul etmemiz mümkün değil. Askerin, adeta darbe çığırtkanlığına girmesi kabul edilebilir değil. Bir yönetim değişikliğine gidilecekse, bunu Ermenistan halkı yapar, bunu da Ermenistan halkı tasarrufuna bırakmak lazım. Ermeni halkı idareden, yönetimden artık bizar duruma düşmüştür."

KISITLAMALAR GEVŞETİLECEK Mİ?

Erdoğan, kısıtlamaların gevşetilmesi konusunda ise şöyle konuştu: "Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim."

"BUNDAN NE ANA MUHALEFET NE İBB BAŞKANI ANLAR"

Kanal İstanbul projesi hakkında da konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Şu anda başta Çevre Şehircilik ve Ulaştırma Bakanlığı olsun her türlü adım atmış bulunuyoruz. Bundan ne ana muhalefet ne İBB Başkanı anlar. Biz ülkemizde hizmet etmek istiyoruz. Boğazın ne tür tehdit altında olduğunu benim İstanbul'da yaşayan halkım gayet iyi biliyor. Ana muhalefet yaptırmayız, yahu siz neyi istiyorsunuz ki? Bir sel felaketi oldu İzmir ne hale geldi görüyorsunuz? İstanbul ne hale geldi görüyorsunuz? Tedbirleri var mı yok! İstanbul'da benim belediyeyi devraldığım dönem gibi çöp dağları yükselmeye başladı. Sen belediye başkanı değil misin? İstanbul eskiye mi dönecek! Bu benim çılgın proje diye tanımladığım bir projedir. Yeni bir proje değildir. Dünya bu projeyi hayranlıkla izleyecek. Diğer projelerimizi izlediği gibi. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yerlere bunların hayalleri bile ulaşamaz." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER