Kocaeli'de düğün kararı: Yemek yemek için bir saatiniz var

Kocaeli Valiliği tarafından daha önce yayımlanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı’nda yasak olan düğün, nişan, sünnet gibi organizasyonlarda yiyecek-içecek tüketilmesi kararı değiştirildi. Alınan yeni karara göre etkinliklerdeki yeme-içme faaliyetleri misafirlere 1 saat süre verilerek serbest bırakıldı.

Kocaeli'de düğün kararı: Yemek yemek için bir saatiniz var
Kocaeli Valiliği tarafından yayımlanan Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı güncellendi. ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ bölümü ve ‘Korona Virüs Testi ve Numune Alma’ İşlemlerine yönelik yeni kararlar açıklanırken, düzenlenecek olan organizasyonlarda yasak olan yeme-içme, bir saat süreyle serbest oldu.

MÜZİK YASAK, YEMEK İKRAMI 1 SAAT SERBEST

Kocaeli Valiliği tarafından daha önce yayımlanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı’nda yasak olan düğün, nişan, sünnet organizasyonlarında yiyecek ve içecek ikramları değiştirilerek yemek ikramının 1 saat içerisinde tamamlanmasına karar verildi. İnsanların ortamdaki gürültü nedeniyle birbirini duymaması ve yüksek sesle konuşmalarına bağlı damlacık yoluyla korona virüsü bulaş riski artacağı gerekçesiyle bu süre zarfında canlı müzik dahil herhangi bir müzik icra edilmesi yasaklandı. Yemek salonuna tüm davetliler maske ile girecek ve yemek dışında da maskelar çıkartılmayacak. Sağlık müdürlüğü yetkililerinin düğüne gelen kişilerin temaslarını izlemelerine yardımcı olması için düğüne davetli tüm katılımcıların adları ve iletişim bilgileri en az 14 gün boyunca işletme yetkililerince saklanacak.

KONAKLAMA TESİSLERİNDE SAĞLIK ÇALIŞANI ZORUNLU OLACAK

Güvenli Turizm Sertifikası alınmasının zorunlu olduğu 50 oda ve üzeri konaklama tesislerinde, ikamet adresi yurtdışında olan misafirlerin talebe bağlı olarak korona virüsü testi yaptırabilmeleri çin eğitim almış sağlık personeli bulunacak veya yetkin bir sağlık kuruluşu ile anlaşmalı olarak hizmet verilecek. Tesislerde çalışacak sağlık personeli sayısı her gün hizmet verecek şekilde tesis kapatasine uygun olarak belirlenecek.

KAYMAKAMLIKLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞILACAK

Tesiste numune alma işlemlerinin koordinasyonundan sorumlu, ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olacak irtibat kişisi belirlenecek. Kaymakamlıklara tesis işletmesi tarafından irtibat kişisi, numune alan personel adları ve bu personelin iletişim bilgileri bildirilecek. İrtibat kişileri, tesiste hasta misafir çıkması halinde durumu ilgili kaymakamlıklara bildirecek, misafirin sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi ve izolasyonu sürecini de yönetecek.

HAVALİMANI VE KONAKLAMA TESİSLERİNDE İSTEĞE BAĞLI TEST

İkamet adresi yurtdışında olan misafirler, talep etmeleri halinde korona virüsü testini ücretli olarak test merkezleri, havalimanları veya konaklama tesislerinde yaptırabilecek. Gerekli önlemlerin alınabilmesi için tesise girişte ve odalarda olmak üzere, Türkçe ve en az iki yabancı dilde yazılı bilgilendirme yapılacak. Hazırlanacak bilgilendirme yazısında test yaptırılabilecek yerlerin isim ve adres bilgileri ile test ücreti yer alacak. Test ücreti havalimanları ve konaklama tesislerinde 30 Euro, test merkezlerinde ise 110 TL. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER