Mansur Yavaş: Cipin biri Gökçek'te kaldı

Gazetecilerle bir araya gelen Mansur Yavaş, "4 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. 3'ü Sayın Gökçek’e tahsis edilmiş. İade istedik, ikisi geldi personelleriyle birlikte. Satacağız. İhtiyacımız yok. Zırhlı araç kendisinde kaldı, iki personelle" bilgisini verdi. Meclis çoğunluğu olmadığı için Hitit Güneşi'ni kullanmanın bu dönem zor olduğunu aktaran Yavaş, "Mecliste ateşli biçimde tartışan bir meclis üyesinin bir şirkette danışman olduğu, bir başka şirkette yolsuzluktan hapis cezası aldığı ortaya çıktı," diye konuştu.

Mansur Yavaş: Cipin biri Gökçek'te kaldı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Belediyenin Mogan Park’taki tesisinde yenilen yemeğin ardından Yavaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Mansur Yavaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle oldu:

‘İSTANBUL’DAN SONRA ANKARA DA HALLEDİLECEK SÖZLERİ DOLAŞIYOR’

Önce İstanbul’u halledelim, sonra Ankara’yı da halledeceğiz sözleri dolaşıyor Ankara’da. Son seçim iptalinden sonra artık bir şey diyemiyorum. Bunlar demokrasi adına çok üzücü. Olursa da başımız üzerine. Arkamızda Ankaralılar var.

‘EKREM İMAMOĞLU’NUN VİCDANLARA SESLENEREK YÜZDE 55 OY ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Yüksek motivasyon var Ekrem Bey’de. Ben Ekrem Bey’in kazanacağını düşünüyorum. İstanbul’da seçmenin vicdanına seslenmek lazım. AK Partili olup kızgınlıkla sandığa gitmeyecek olanlar var. Ben Ekrem Bey’in vicdanlara seslenince yüzde 55 oy alacağını düşünüyorum.

‘ŞİRKETLERDE DİRENÇ VAR’

Maalesef şirketlerde direnç var. Genel kurul yapmak için imza istedik. Bazı genel müdürler vermedi yerlerine atama yaptık.

‘GÖKÇEK’TEKİ İKİ CİPİ ALDIK, BİRİ ONDA KALDI’

Sekreterlerin altında araba var, müdürde yok. 4 cip var biri zırhlı, yaklaşık değerleri 1 milyon. 3’ü Sayın Gökçek’e tahsis edilmiş. İade istedik, ikisi geldi personelleriyle birlikte. Satacağız. İhtiyacımız yok. Zırhlı araç kendisinde kaldı, iki personelle.

‘2017’DE 32 MİLYON LİRALIK AĞAÇ ALINMIŞ’

Tanesi 26 bin artı KDV, 40’ı buluyor. Toplam 32 milyon liralık ağaç alınmış. Yetişmiş ağaç bunlar.

‘EGO GENEL MÜDÜRÜNÜN ONAYINI BEKLİYORUZ’

Ulaşımda verdiğimiz sözleri tutacağız. Bir takım problemlerimiz var. Sanayi Bakanlığı’nda görevli bir ismin EGO Genel Müdürü olması için Bakanlığa yazı yazdık, muvaffakat bekliyoruz.

‘BİR MECLİS ÜYESİNİN YOLSUZLUKTAN CEZA ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI’

Devri sabık yaratma niyetimiz yok. Sadece şirketlerin devredilmesinin istenmesinden dolayı sorun yaşanıyor. Mecliste ateşli biçimde tartışan bir meclis üyesinin bir şirkette danışman olduğu, bir başka şirkette yolsuzluktan hapis cezası aldığı ortaya çıktı. 

‘ANFA, SEÇİMDEN ÖNCE 1.5 MİLYON LİRALIK REKLAM ANLAŞMASI YAPMIŞ’

ANFA’nın genel müdürü 25’inde reklam ihalesi açıyor. Böyle bir reklama ihtiyacı yok. 29’unda 40 gün sürmüş gibi kabul edişi yapılıyor. Seçimden önce, cuma günü 1.5 milyon lira şirketin hesabına geçiyor. Verdik savcılığa, böyle olaylar olursa Ankaralıların kuruşunun hesabını sorarız.

‘HİTİT GÜNEŞİNİ BÜTÜN ORTAMLARDA KULLANACAĞIZ’

Hitit güneşi bu dönem zor. Mecliste çoğunluk bizde değil. Ama bütün ortamlarda kullanıyoruz.

‘İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI İHTİYAÇLARI VAR AMA GELMİYORLAR’

Mecliste çok zorlayıcı olamıyorlar. Büyük yatırımlarda karar almamız gerekebilir. Canlı yayında gösteririz. Ama belediye başkanının da yetkileri fazla. Birçok belediye başkanı ihtiyacı olsa da yanına gelmiyor.

‘BORÇ 9.5 MİLYAR DOLAR AMA HİÇBİR YERDE ŞİKAYET ETMEDİM’

Toplam borç 9.5 milyar ama hiçbir yerde şikayet etmedim. Dışarı giden gelirleri aldığımızda kaynak olacağını biliyorum.

‘TÜM OTOPARKLARI BELEDİYE İŞLETECEK’

Tüm otoparkları belediye işletecek. Bilbordları belediye alacak. İmar rantları, 80 kadar dosya var. Her imar artışının yanına okul yapın denmiş. Ama ölçüleri belli değil. Verdiğiniz rant ne, istediğiniz ne. Belediye kendi okul yapar. Makam araçlarını en az sayıya indiriyoruz. 

‘ALEYHTE KARARLARI MAHKEMEYE GÖTÜRECEĞİZ’

Belediye meclisinin aleyhte kararlarını da mahkemeye götüreceğiz. Bir dönemde projeleri hayata geçireceğimizi düşünüyorum. Haziranda Polatlı’da çalıştay yapıp projeler konusunda herkese açık olacak, insanları bilgilendireceğiz. Proje yöneticileri ile çalışacağız.

‘HAYVAN HAKLARI TOPLANTISI YAPACAĞIZ’

Hayvan hakları toplantısı yapacağız, herkesi davet edeceğiz. Projelere gönüllüleri katacağız. İlk olarak bisiklet yolu projesini yapacağız.

‘RETİNA İLE AÇILAN ODA YANLIŞ BİLGİ’

Retina ile açılan oda yanlış bilgi. Biz Tunç Soyer’le konuşurken 12’inci katta Melih Beyin retina ile açılan odası varmış dedim ama yanlış aktarıldı. Aktarılsın istemezdim. Çünkü Mustafa Tuna dönemi de vardı. Tunç Bey de biraz farklı aktardı. Ortam dinlemesi falan varsa da bilgim yok.

‘BİR YERDEN 100 BİN TOP ÇIKTI’

Bir yerden 100 bin top çıktı. Buna şaşırdım. 100 bin. Dağıtacağız çaresi yok. Bayram yaklaşıyor, orada dağıtırız.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER