Maraş'taki depremin ardından siyasi isimlerden mesaj

Maraş’ta meydana gelen ve 10'un üzerinde kentte hissedilen 7.4 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından siyasi isimler, sosyal medya hesaplarından ‘geçmiş olsun’ mesajları yayınladı.

Maraş'taki depremin ardından siyasi isimlerden mesaj

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 04.17 sıralarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon, Mardin ve Türkiye’nin birçok kentinde hissedilen şiddetli depremin ardından 70'i aşkın kişi yaşamını yitirirken çok sayıda yaralı olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi isimler depreme ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden 'geçmiş olsun' mesajı paylaştı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında şunlara yer verdi:

“Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Kilis, Elazığ ve Adıyaman Valilerimiz ile görüştüm. Belediye Başkanlarımız ekipleriyle, tüm gücüyle milletimizin yanında. MYK üyelerimizle toplantı halindeyiz, bu felaketi birlikte atlatacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunlara yer verdi:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir.”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum. Rabbim milletimizi her türlü felaketten korusun”

“BUGÜN, DEVLETİN SESİNİ DUYMA GÜNÜMÜZ”

Akşener, daha sonra depreme ilişkin parti Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı.

Akşener, şunları söyledi:

“1999’da Kocaeli depremini yaşamış bir insan olarak gerçekten çok zor bir iklim zamanında oldu; kış mevsiminde… Allah hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza rahmet etsin. Yaralılarımıza da inşallah şifa versin.

Bugün, devletimizin sesini duyma günümüz. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yola çıkmış ekiplere kolaylıklar diliyorum. 10 ilimiz, bu işten zarar gördü. Oralarda çalışan devlet görevlilerimize, ekiplerimize kolaylıklar diliyorum ve il ve ilçe başkanlarımızdan sürekli bilgi alıyoruz. Arkadaşlarımızı bu şehirlere görevlendirdik. Milletvekili arkadaşlarımız, yola çıkmaya başladılar. Bugün, devletin sesini duyma günümüz. Bugün hepimizin susma günü. Allah, yardımcımız olsun.

Ben İzmit depreminden biliyorum. Gürültülerle gittiğiniz zaman o dikkat sizin üzerinize çekiliyor. Belki birçok şeye engel olma ihtimaliniz oluyor. Arkadaşlarımız gittiler. Bir kısmı yola çıktı; bir kısmı yola çıkmak üzere elbette ben de gideceğim ama saati, zamanı onlar söyleyecek. Tekrar bir daha böyle bir felaket yaşatmasın milletimize.”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün dayanışma zamanıdır. Yaralarımızı dayanışmayla saracağız. Çok çok üzgünüz. Hepimiz enkaz altındayız. Büyük geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Aklımız, kalbimiz, ruhumuz sizinle. Allah'a emanet olun.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kurtarılmayı bekleyenler için dua ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile bu felaketten en az hasarla çıkmak için milletimizle beraberiz."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı yaşamamayı, en az kayıpla atlatabilmeyi ve zor durumda kalan vatandaşlarımızın da bir an evvel tahliye edilmesini temenni ediyorum."

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız, enkaz altındaki vatandaşlarımızla."

"DAYANIŞMAYI BÜYÜTEREK YARALARIMIZI SARALIM"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, paylaşımında şunlara yer verdi:

"Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Acımız çok büyük, yüreğimiz deprem bölgesinde. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı saralım."

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem nedeniyle bütün bölge halkına geçmiş olsun diyor, yakınlarını kaybeden yurttaşlarımıza başsağlığı diliyorum. EMEP olarak bölgedeki il örgütlerimizle temas halindeyiz. Tüm yurtta dayanışma içinde olacağız. Yaraları birlikte saracağız. Depremde Suriye’den de ciddi hasar ve can kayıpları bilgisi var. Komşu halklara da geçmiş olsun diyoruz. Yakınlarını kaybeden mülteci kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz."

Türkiye İşçi Partisi tarafından yapılan paylaşımda şunlara yer verildi:

"Kahramanmaraş merkezli ve çevre illerde de etkisini gösteren #deprem ile sarsıldık. Bölge illerinde pek çok binanın maalesef yıkılmış olduğu bilgisini aldık. Yaralılara şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Tüm örgütlerimizde acil durum masası oluşturmak, arama-kurtarma ekiplerini harekete geçirmek ve afet bölgesindekilere gerekli yardımları iletmek üzere harekete geçmiş durumdayız. Tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Halkımız yaralarını dayanışmayla saracak."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 büyüklüğünde meydana gelen tüm çevre illerden de hissedilen depremden etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Kahramanmaraş ve Gaziantep’de yaşanan depremler çok geniş bir bölgede ciddi yıkım yarattı. Milletimizin başı sağ olsun. Şimdi kenetlenme ve tek yürek olma zamanı. Maddi-manevi, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız.”

ABB Başkanı Mansur Yavaş, paylaşımında şunlara yer verdi:

"Gaziantep Nurdağı’nda 6.4 büyüklüğünde yaşanan depremi üzüntüyle öğrendim. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yetkililerin yönlendirmeleri dahilinde hareket etmek zorundayız. Lütfen sakinliğimizi koruyalım.”

İYİ parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, şu ifadeleri kullandı:

“Milletimize geçmiş olsun! Tüm gücümüzle vatandaşlarımızın yanındayız. Öncelikle arama kurtarma çalışmalarına destek olmak ve sonrasında da gerekli yardımları ulaştırmak amacıyla İYİ Parti Kriz Yönetim Ekibi oluşturulmuş, yetkililerimiz şu an deprem bölgesine hareket etmişlerdir.”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonları (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun paylaşımı şöyle:

"Kahramanmaraş'ta 7,4, Gaziantep'te 6,4-6,5 büyüklüğünde meydana gelen, birçok ilimizde hissedilen #deprem le sarsıldık. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifa diliyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER