Meclis'te Erdoğan için Covid-19 alarmı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı Meclis'teki 15 Temmuz Anma törenine katılacak tüm siyasi parti temsilcilerinden Covid-19 testi yaptırması istendi.

Meclis'te Erdoğan için Covid-19 alarmı
TBMM’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla TBMM 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda anma töreni yapılacak. Program kapsamında bombanın düştüğü alana karanfil bırakılacak, saygı duruşu yapılacak, İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunacak. Programda TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yapacak.

Meclis’teki anma töreni programı için Meclis Başkanlığından tüm siyasi parti gruplarına davet yapıldı. Daha sonra Meclis Genel Sekreterliğinden gruplar aranarak, Cumhurbaşkanlığının talebi doğrultusunda törene katılacakların öncesinde Covid-19 testi yaptırmasının istendiği iletildi.

Bu talebe bazı siyasi parti temsilcileri tepki göstererek katılmayacağını bildirdi. Programa katılmayacağını ifade eden bir siyasetçi, “Hergün yüzlerce kişi Meclis’te saatlerce çalışma yapıyoruz. Genel Kurul’a her girişimizde bizden test mi isteniyor. Milletvekillerinin canı değerli değil mi, sadece Cumhurbaşkanının mı canı değerli” dedi.

AKŞENER KATILACAK, KILIÇDAROĞLU KATILMAYACAK

Törene katılacak olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in test yaptırdığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise katılmayacağını açıkladı. Grup Toplantısı’na girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Covid-19″ testi istenmesi nedeniyle mi katılmıyorsunuz” sorusuna “Hayır” yanıtı verirken, katılmama gerekçesini, “Meclis’te daha önce özel oturum yapılıyordu. Partiler konuşuyordu. Bunun olmaması için şimdi oturum yapmıyorlar. Bu doğru değil” dedi. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER