Memleket Partisi'nde gurme krizi: Muharrem İnce hakaret etti iddiası

Memleket Partisi'nde gurme krizi: Muharrem İnce hakaret etti iddiası Muharrem İnce'nin 'Gurme' olarak nitelediği üç yöneticiyle yakınlığı partide istifa getirdi. Muharrem İnce'nin Whatsapp grubunda parti yöneticilerine hakaret ettiği ileri sürüldü.

Memleket Partisi'nde gurme krizi: Muharrem İnce hakaret etti iddiası

Memleket Partisi Kurucular Kurulu ve Genel Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun Laik, dün "CHP kurultaylarında, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetim kadrolarını mutlu azınlık şeklinde şiddetle eleştiren Sayın Muharrem İnce, liyakatsiz ama 'iyi ve gurme' dostlarıyla beraber kendi mutlu azınlığını kurmuştur" diyerek istifasını açıkladı. 

Mustafa Tayfun Laik'in istifa açıklamasındaki "gurme" göndermesinin anlamı anlaşıldı. İstifadan önce İnce ile parti yönetim ve üyelerinin yer aldığı grupta Muharrem İnce'nin, Memleket Partisi MYK Üyeleri Fatih Pala ve Burak Savtur ile Memleket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Mert Ünlü'nün kendisine yemek ısmarlamasını basına sızdırdıklarını gerekçe göstererek bazı üyelere 'yavşak' diyerek hakaret ettiği ileri sürüldü.

Cumhuriyet'in haberine göre, Muharrem İnce gruba yazdığı mesajda, "Bana yemek ısmarlayan Fatih Pala, Burak Savtur ve Mert Ünlü'dür. Toplamı 10 keredir. Damak zevklerine güvendiğim için... Bunu haber yaptıracak kadar yavşak tipleri bu partiye aldığım için çok üzgünüm. Ben arkadaşlarımın yemeğini yemeye devam edeceğim çünkü gurmeler. Utanmaya gerek yok bundan. Hepsini biliyorum, rahat olun" ifadelerini kullandı.

Mesajdaki hakarete 7-8 kurucunun tepki verdiği öne sürülürken; İnce yine gruba yazdığı mesajda, "kötü insanlar" olarak nitelediği bazı üyeleri "ayıklayacağını" ifade etti.

Mustafa Tayfun Laik, bu yazışmaların ardından partideki görevinden ve partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER