Muharrem İnce: 2023'te Cumhurbaşkanı adayıyım

CHP'nin 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı için aday gösterdiği Muharrem İnce, 2023'te de aday olacağını açıkladı. İnce, 24 Haziran gecesi yaşananlar içinse "Bir tane hatam var. Vatandaş benden duymalıydı, İsmail Küçükkaya'dan değil. Hata yaptım," diye konuştu.

Muharrem İnce: 2023'te Cumhurbaşkanı adayıyım
 Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce, Habertürk televizyonunda Didem Arslan’ın sunduğu Türkiye’nin Nabzı programında gazeteciler Nagehan Alçı, Gürkan Hacır, Deniz Zeyrek ve Sevilay Yılman’ın sorularını yanıtladı.

‘2023’TE CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM’

Muharrem İnce, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. İnce, yaptığı açıklamada, “2023’te Cumhurbaşkanı adayıyım” dedi.

Nagehan Alçı’nın “Ekrem İmamoğlu aday gösterilirse bağımsız aday mı olacaksınız?” sorusuna İnce, “İmamoğlu benim arkadaşım. Başarılı bir seçim geçirdi. Belki seneye Kasım’da olur seçim. İmamoğlu ile ağzımdan tek kelime alamazsınız,” yanıtını verdi. İnce konuşmasına “Türkiye’de bir değişim, dönüşüm isteği var. Ben bunu görüyorum. İnsanlar İstanbul seçimlerinde ikinci de 800 bin oyla aldı. Kim bu 800 bin kişi? AK Partililer. Demek ki seçmen değişebilir,” diye devam etti.

‘YENİLGİYİ İYİ YÖNETEMEDİM, ÖZÜR DİLERİM’

Deniz Zeyrek’in “24 Haziran gecesine ilişkin hangi saikle hareket ettiniz, ne oldu? 50 bin avukatı cübbeleri ile çağırmıştınız. İnsanlara çok yüksek motivasyon verdiniz. İlk defa insanlar iktidarın değişeceğine inanmıştı. Sonra o gece 24 Haziran’ın kayıp saatleri yaşandı. Ne hissetiniz de açıklama yapmadınız?” sorusuna İnce’nin yanıtı şöyle oldu:

“Partili bir yetkili çık açıklama yap dedi. Öbürü konuşma dedi. 40 civarında insan vardı. Eşim, oğlum, gelinim, kardeşlerim, kardeşlerimin damatları, milletvekilleri, belediye başkanları. İkilemde kaldım. O anda sosyal medyayı görmüyorum. Birisi ısrarla çıkmam gerektiğini söylüyor, birisi çıkmamam gerektiğini. 6 tane kortizonlu iğne yemişim. Sesim kesilmiş.

107 miting yapmışım. Kollarım mosmordu, miting alanında kollarımı çekmelerimden. İkinci tura kalacağımdan yüzde yüz eminim. Elimde veriler yok. Veri akışı bana partiden gelmiyor. Partinin genel başkan yardımcıları ikinci tura kaldı diyor. Çıkarsınlar bakalım 188 bin sandıktan kaç tanesi ıslak imzalı tutanak. 31 Mart’tan çıkarsınlar bakalım. Getirsinler Urfa’yı, Konya’yı görelim bakalım. Ekrem İmamoğlu çıktı sen çıkmadın, evet doğru.

Birisi bir il, birisi Türkiye. Ekrem’in elinde 30 bin imza olduğu için belge elindeydi. Muharrem İnce’nin elinde 188 bin belge olsaydı ben bilirdim ne yapacağımı. O gece CHP’nin temsilcisi Hademi Bey için sosyal medyada CIA ajanı dendi.

Ey YSK dedim. Yanlış karar alırsan 50 bin avukatla oraya gelirim dedim. Cümlem bu. YSK’nın CHP temsilcisine sordum, 11 karar aldı YSK dedi. Peki CHP itiraz etti mi? Sen itiraz ettin mi? Tartışmalı bir karar var mı? dedim, yok dedi. O zaman YSK’ya yanlış yaptırmadım. YSK yanlış karar almamışsa ben niye avukatları oraya çağırayım.

Vatandaş benden duymalıydı, İsmail Küçükkaya’dan değil. Hata yaptım. Bir futbolcu kırmızı kart gördü, ömür boylu futboldan mı yasaklayacaksınız? Yenilgiyi iyi yönetemedim, özür dilerim.”

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2019, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER